Lediga jobb som Studievägledare i Gävle

Se lediga jobb som Studievägledare i Gävle. Genom att välja en specifik arbetsgivare kan du även välja att se alla jobb i Gävle som finns hos arbetsgivaren.

Internationell samordnare

Ansök    Sep 22    Gävle kommun    Studievägledare
Gävle växer och är i stark utveckling. Vi erbjuder intressanta och utmanande jobb med goda möjligheter för dig att växa. I kuststaden Gävle har du nära till natur, kultur och upplevelser. Vill du vara med och ta Gävle in i framtiden? Nu söker vi dig som vill göra Gävle ännu bättre tillsammans med oss! Utbildning Gävle ansvarar för förskola, grundskola, gymnasieskola och anpassad skola. Vi arbetar för att alla barn och elever ska utmanas och klara sin utbi... Visa mer
Gävle växer och är i stark utveckling. Vi erbjuder intressanta och utmanande jobb med goda möjligheter för dig att växa. I kuststaden Gävle har du nära till natur, kultur och upplevelser. Vill du vara med och ta Gävle in i framtiden? Nu söker vi dig som vill göra Gävle ännu bättre tillsammans med oss!

Utbildning Gävle ansvarar för förskola, grundskola, gymnasieskola och anpassad skola. Vi arbetar för att alla barn och elever ska utmanas och klara sin utbildning. Hos oss får du vara med och utveckla bästa möjliga förutsättningar för lärande. Tillsammans gör vi så att Gävles barn och elever når sina mål.ARBETSUPPGIFTER
Vill du vara med och bidra till ungdomars upptäckande och lärande?
Trivs du i en samordnande roll och i internationell miljö?
Bra! Kom och gör Gävle mer vetgirigt med oss!

Det här är en samordnad tjänst på gymnasiet för Borgis, Polhem, Vasa samt Anpassad gymnasieskola. Din placering kommer att vara på alla tre skolor.
Det här är en administrativ tjänst i huvudsak där du samordnar och administrerar internationella samarbeten vad det gäller olika projekt som tex elev och personalresor via Erasmus.
Arbetet innefattar att boka resor, göra schema kring resor o allt administrativt kring detta och du kommer att ha kontakt med internationella samarbetspartners.
Ibland följer du även med på resor.
I tjänsten innefattas viss budget och ekonomi som att betala fakturor och att redovisa kring projekten.
Eftersom projektet finansieras med medel från EU så ska du redovisa utförande och lägga in in i portaler.
Du kommer ha ett visst samarbete med andra administratörer och lärare på skolorna och andra internationella samordnare.

KVALIFIKATIONER
Krav för tjänsten är avklarad gymnasieexamen.
Eftersom du samordnar och har många, även utländska kontakter, krävs att du har goda kunskaper i det svenska och engelska språket i både tal och skrift.
Det är meriterande om du har kunskaper och erfarenheter av:
- arbete med ekonomi
- samordnande arbete, gärna internationellt
- tidigare erfarenheter att presentera information.

I den här tjänsten krävs att du är trygg, modig och är van att ta egna initiativ. Du är van med att vara spindeln i nätet och att samverka med andra på ett prestigelöst sätt.
Du kan anpassa ditt språk och sampelar med andra efter vad situationen kräver. Du har en språklig säkerhet i både tal och skrift i såväl svenska som engelska språket och du känner dig trygg i att prata inför grupp.
Du anpassar dig flexibelt till olika situationer och behov och har en förmåga att ändra ditt syn- och förhållningssätt när det behövs. Du är en person som väljer att se möjligheter i förändringar.

I enlighet med Gävle kommuns värdegrund har du ett gott bemötande, en god förmåga att samarbeta och värnar om hög kvalitet i ditt arbete.

ÖVRIGT
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Gävle kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt via Visma Recruit och inte via e-post eller pappersformat.

Om du söker en deltidstjänst hos oss så finns ett beslut inom Gävle kommun som innebär att du som tillsvidareanställd medarbetare kan begära att du vill arbeta heltid. En sådan begäran kan innebära att du kan behöva utföra andra arbetsuppgifter än dina ordinarie.

Gävle kommun hör till finskt förvaltningsområde. Om du därför utöver våra övriga kompetenskrav även talar finska, kan det vara en merit.

Varmt välkommen med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har Gävle kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. Visa mindre

Studievägledare

Ansök    Maj 25    Högskolan i Gävle    Studievägledare
Högskolan i Gävle har som vision att vara förstahandsvalet för alla som vill göra skillnad. Vi erbjuder ett 60-tal utbildningsprogram och 300 fristående kurser inom humaniora, vård och medicin, samhälls- och naturvetenskap samt teknik. Högskolan i Gävle är en av Sveriges populäraste högskolor utifrån söktrycket. Vi har 16 000 studenter, 750 anställda och ett samlat campus i vackra omgivningar. Högskolan fokuserar på fyra strategiska forskningsområden - hå... Visa mer
Högskolan i Gävle har som vision att vara förstahandsvalet för alla som vill göra skillnad. Vi erbjuder ett 60-tal utbildningsprogram och 300 fristående kurser inom humaniora, vård och medicin, samhälls- och naturvetenskap samt teknik. Högskolan i Gävle är en av Sveriges populäraste högskolor utifrån söktrycket. Vi har 16 000 studenter, 750 anställda och ett samlat campus i vackra omgivningar.

Högskolan fokuserar på fyra strategiska forskningsområden - hållbar stadsutveckling, hälsofrämjande arbete, innovativt lärande och intelligent industri.

Vi erbjuder
• möjligheten att arbeta vid ett av Sveriges vackraste lärosäten,
• en arbetsplats med många anställningsförmåner,
• ett lärosäte som aktivt arbetar med frågor som vår gemensamma arbetsmiljö, tydliga arbetsvillkor samt jämställdhet och lika villkor.

Avdelningen för utbildningsstöd (UBS) är högskolans sammanhållande resurs för studentstödjande och utbildningsadministrativa processer. Det innebär att ge stöd och service till studenter före, under och efter studierna samt att handlägga studentärenden av olika karaktär. Det innebär också ett ansvar för verksamhetsstöd till akademier och ledning med fokus på studieadministrativa frågor och stöd till studenter. Arbetet präglas av att ständigt förbättra och effektivisera rättssäkra processer för att skapa goda förutsättningar för verksamheten för studenter och medarbetare. Till avdelningen söker vi nu en studievägledare.

ARBETSUPPGIFTER
Som studievägledare får du ett roligt, omväxlande och meningsfullt jobb där du arbetar i en dynamisk och internationell miljö tillsammans med flera andra olika kompetenser.

Högskolan i Gävle är inne i ett spännande förändringsarbete för att utveckla stödet till studenter och söker nu en Studievägledare. Du kommer att arbeta strategiskt och operativt med ökad genomströmning och informationsinsatser av olika slag till såväl presumtiva studenter som redan befintliga studenter.

Verksamhetsområdet har fokus på att ge studenter förutsättningar för att kunna navigera mellan olika studieval, stöd under studierna, såväl som vägen ut i arbetslivet samt informationsinsatser till olika presumtiva grupperingar. Det innebär både kvalificerad vägledning, information om högre utbildning och karriärvägledning.

Arbetet bedrivs både på individ- och gruppnivå. På individnivå är din främsta uppgift att stödja, vägleda och informera inför val av utbildning eller studenter genom utbildningen. Du kommer att ansvara för individuella samtal- som kan innebära kommunikation via digitala verktyg, telefon eller fysiska möten. Arbetet bygger mycket på egen initiativförmåga och eget omdöme samt att du självständigt kan fatta beslut och göra egna bedömningar. Du ska också kunna formulera, stå för och driva egna ställningstaganden.

Du kommer också att ansvara för att planera och genomföra insatser för grupper i samarbete med såväl interna som externa parter, både på svenska och engelska. Som Studievägledare ingår du i ett team med ansvar för stöd och vägledning men, samarbetar också med andra funktioner inom högskolan.

För att säkerställa att alla studenter har tillgång till likvärdigt stöd inför och genom hela sin studietid förväntas du ta aktiv del i arbetet inom hela avdelningens ansvarsområde, med stöd av rutiner och regelverk.

KVALIFIKATIONER
Du har högskoleutbildning om minst 3 år, gärna med inriktning mot studie- och yrkesvägledning eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer relevant.

Du har dokumenterad erfarenhet av samtalet som verktyg. Särskilt meriterande är erfarenheter från vägledning i olika sammanhang- på individ och gruppnivå. Du behöver vara strukturerad och självständig, kunna driva egna ställningstaganden samtidigt som du gärna samverkar med andra och har lätt för att skapa relationer. Du har ett lösningsfokuserat arbetssätt och har också god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift såväl i svenska som i engelska. Du ska kunna organisera ditt arbete och snabbt kunna skifta arbetssätt mellan att ge studenter stöd och konkret information. Du har erfarenhet och förmåga att starta, driva och fullfölja uppdrag och projekt.

Vi lägger mycket stor vikt vid personlig lämplighet och samarbetsförmåga.

ÖVRIGT
Högskolan i Gävle eftersträvar en jämn könsfördelning och ett aktivt arbete med lika villkor i alla delar av organisationen.

Inför denna rekrytering har Högskolan i Gävle tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediasäljare och liknande. Visa mindre