Lediga jobb som Planeringschef i Gävle

Se lediga jobb som Planeringschef i Gävle. Genom att välja en specifik arbetsgivare kan du även välja att se alla jobb i Gävle som finns hos arbetsgivaren.

Planeringschef till Atlas Copco

Om företaget Atlas Copco är en global industrikoncern som grundades 1873 och har sitt huvudkontor i Nacka, Stockholm. Inom företaget arbetar 49 000 medarbetare och våra kunder finns i fler än 180 länder. På Atlas Copco är vi pionjärer inom teknikutveckling och verksamheten omfattar produktion, försäljning, service och marknadsföring av högkvalitativa luftkompressorer, vakuum-utrustningar, generatorer, pumpar, ljustorn, industriverktyg och monteringssystem.... Visa mer
Om företaget
Atlas Copco är en global industrikoncern som grundades 1873 och har sitt huvudkontor i Nacka, Stockholm. Inom företaget arbetar 49 000 medarbetare och våra kunder finns i fler än 180 länder. På Atlas Copco är vi pionjärer inom teknikutveckling och verksamheten omfattar produktion, försäljning, service och marknadsföring av högkvalitativa luftkompressorer, vakuum-utrustningar, generatorer, pumpar, ljustorn, industriverktyg och monteringssystem. Vi är kända för vår höga produktkvalitet och att våra kunder har tillgång till ett rikstäckande försäljnings-, distributions- och servicenätverk som säkerställer att produkterna alltid går på maximal effektivitet med minimal stilleståndstid. I Tierp arbetar nästan 500 personer, fördelade på en produktionsanläggning, en FoU-verksamhet och två försäljningskontor.

Dina arbetsuppgifter
Vi söker nu en planeringschef till monteringen på Atlas Copco i Tierp. I denna roll har du, tillsammans med dina kollegor, övergripande ansvar för produktionsplaneringen av alla slutprodukter och reservdelar på Tierpverken. Ditt team av direktrapporterande medarbetare består av 4 produktionsplanerare, vars ansvar är den dagliga planeringen av produktionen i våra 11 linor och reservdelsgrupper. Teamet är även ansvarigt för långsiktig planering och att skapa rätt förutsättningar för våra 150 leverantörer runt om i världen. Som planeringschef är du ansvarig för att driva utvecklingsarbetet gällande processer inom planering och supply chain framåt, tillsammans med andra funktioner inom Atlas Copco.
Ditt uppdrag är att driva utvecklingen av våra processer framåt, där kundnöjdheten i frågor kring tillförlitlighet och leveranstid spelar en stor roll, men även för att skapa optimala förutsättningar för våra leverantörer. Tillsammans med dina kollegor ansvarar ni för den dagliga planeringen av produktionen utifrån lean som arbetssätt. Som ledare skapar du rätt möjligheter för dina medarbetare att prestera genom ett varmt och tydligt ledarskap.
Du är en del av ledningsgruppen för monteringsavdelningen tillsammans med övriga chefer på monteringen och rapporterar till produktionschefen för monteringen. Monteringsavdelningen i sin helhet består av 160 medarbetare.Din profil
Det vi söker är en engagerad och dedikerad ledare som delar vår vision om att skapa en världsledande produktionsplanering, där vi ger våra tillförlitlig leveransinformation och optimerade förutsättningar för våra leverantörer. Därför tror vi att den vi söker är en kompetent person inom planering och supply chain och vill vara drivande i utvecklingen av teamet och våra processer. Du har ett genuint intresse för utveckling och förbättring och med stort tålamod har du förmågan att se hur små steg i rätt riktning övertid ger rätt resultat. För att säkerställa att vi följer lagar och avtal är det viktigt att du arbetar strukturerat, och du arbetar systematiskt inom din roll samtidigt som du har förmågan att se helhetsbilden.
Då du har kontakt med kollegor inom många områden dagligen är det viktigt att din kommunikationsförmåga är god och du besitter förmågan att möta varje individ där den är. Som ledare är har du ett coachande förhållningssätt och är mån om att utveckla såväl dina medarbetare som våra arbetssätt.
Vi söker dig som har en examen från högskola eller universitet inom relevant akademisk inriktning samt några års erfarenhet inom supply chain eller planering. Du har goda kunskaper i MS Office 365, speciellt i Excel, samt är insatt i lean. Din kommunikativa förmåga är flytande på både engelska och svenska, såväl i tal som skrift. Vi ser det som en fördel om du har erfarenhet av arbete i SAP och APO.Ansökan
Känner du dig träffad av den här beskrivningen och vill bli en del av Atlas Copco Tierpverken? Då tar vi gärna emot din ansökan!
I denna rekrytering samarbetar vi med Clockwork Rekrytering. Ansökan sker via deras hemsida, www.clockworkpeople.se, senast 2023-04-17 Vid frågor kring tjänsten kontakta gärna rekryteringskonsult Pernilla Antonson på 073-351 37 31. Varmt välkommen med din ansökan! Visa mindre

Gruppchef till allmän pension i Gävle

Ansök    Jun 11    Pensionsmyndigheten    Planeringschef
Pensionsmyndigheten ansvarar för den allmänna pensionen och informerar om hela pensionen. Varje år betalar vi ut cirka 415 miljarder kronor till 2,3 miljoner pensionärer, genomför cirka 911 000 fondbyten och skickar ut 8 miljoner orange kuvert. Vi har ca 25 miljoner digitala kundkontakter per år. Vi är cirka 1700 medarbetare på åtta orter, från Luleå i norr till Halmstad i söder. Vi gör pensioner enklare! Produktionsavdelningen är Pensionsmyndighetens s... Visa mer
Pensionsmyndigheten ansvarar för den allmänna pensionen och informerar om hela pensionen. Varje år betalar vi ut cirka 415 miljarder kronor till 2,3 miljoner pensionärer, genomför cirka 911 000 fondbyten och skickar ut 8 miljoner orange kuvert. Vi har ca 25 miljoner digitala kundkontakter per år. Vi är cirka 1700 medarbetare på åtta orter, från Luleå i norr till Halmstad i söder.

Vi gör pensioner enklare!


Produktionsavdelningen är Pensionsmyndighetens största avdelning med cirka 1000 medarbetare och finns på 8 orter från Luleå i norr till Halmstad i söder. Produktionsavdelningens uppgifter är att säkra handläggningen och hantera utbetalningar för Sveriges pensionärer och pensionssparare. I uppdraget ingår också att säkerställa att felutbetalningar inte genomförs och att motverka bidragsbrott.Produktionsavdelningen befinner sig i en större förändringsresa där vi i vår framtidsbild vill stärka våra medarbetare och vår organisation för att i högre grad kunna möta våra kunder där de befinner sig.Vi söker nu en gruppchef till Gävle.

Vi erbjuder
På Pensionsmyndigheten får du arbeta i en modern verksamhet med stor framåtanda tillsammans med duktiga och kompetenta kollegor i ett viktigt myndighetsuppdrag. Vi strävar efter att vara ett föredöme inom ledning och styrning, ledarskap och medarbetarskap. Vi värnar om att våra medarbetare ska ha en god balans mellan arbete och fritid. Vi tillämpar hybridarbetssätt med möjlighet till distansarbete utifrån överenskommelse med närmaste chef.

Som statligt anställd har du goda anställningsvillkor och ett förmånspaket med friskvård, flexibel arbetstid, lediga klämdagar samt goda semester- och pensionsvillkor.

Arbetsbeskrivning
Du har tillsammans med övriga gruppchefer ett helhetsansvar för verksamheten inom enheten och ingår i en ledningsgrupp där du bidrar i det strategiska arbetet. Utifrån en tydlig arbetsgivarroll har du personal-, resultat- och uppföljningsansvar för dryga 22 medarbetare inom ditt ansvarsområde och leder det operativa arbetet. Vidare ansvarar du för att verksamheten bedrivs med hög kvalitet, service, effektivitet och kostnadsmedvetenhet. Flertalet av våra möten sker digitalt men även fysiska möten äger rum vilket innebär att resor förekommer i tjänsten. Du kommer att leda i förändring och tydligt kommunicera vision, mål och värden till dina medarbetare.

Som chef vid Pensionsmyndigheten har du också ansvar för att driva ett aktivt arbetsmiljö- och hälsoarbete samt att bidra till att skapa en utvecklande arbetsplats. Vidare ansvarar du för att genom dialog skapa förutsättningar för att medarbetarna ska kunna och vilja ta ansvar för sina uppdrag, sina mål och sin kompetensutveckling. Vi erbjuder dig en arbetsplats med samhällsviktiga och intressanta arbetsuppgifter som är till nytta för medborgarna – vårt jobb berör alla!

Pensionsmyndighetens ledarskap bygger på tre viktiga områden: att motivera, skapa förutsättningar och att bygga förtroende.

Din profil
Du har tidigare chefs-/ledarerfarenhet där ditt ledarskap utgår från ett tillitsbaserat förhållningssätt. Du har kunskap och förmåga att leda i förändring i verksamhet med stort kundfokus. Du har god förmåga att uttrycka dig på svenska i tal och skrift. Du har relevant akademisk examen. Du har också erfarenhet och talang att driva förändrings- och utvecklingsarbete i en verksamhet med kunden i fokus. Vidare är det meriterande om du har erfarenhet av processtyrd verksamhet med stora ärendeflöden. 

För att lyckas och trivas i rollen som gruppchef vill vi att du arbetar kundorienterat, strukturerat och för hela myndighetens bästa. Ditt ledarskap bygger på att forma ett gott medarbetarskap som fokuserar på att utveckla effektiva arbetssätt för att skapa värde för våra kunder. Din ledarstil främjar också en god och hållbar arbetsmiljö.

Egenskaper 
Som person är du lyhörd, engagerande och självgående i ditt arbete samt proaktiv då du ser vad som behöver göras. Du är mål- och resultatinriktad, har goda ledaregenskaper och motiveras av att utveckla medarbetare. Vidare har du hög integritet, helhetssyn samt en påtagligt god kommunikativ förmåga. Då tjänsten innebär arbete i en ledningsgrupp, samverkan och arbete med andra avdelningar inom myndigheten, är det viktigt att du har mycket god samarbetsförmåga.

Du är pedagogisk i din kommunikation och anpassar informationen till mottagaren och förmedlar den på ett bra sätt.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och ledarskapsförmåga i urvalet.

Övrigt 
Anställningen är en tillsvidaretjänst med placering i Gävle. Tillträde enligt överenskommelse. Vi tillämpar sex månaders provanställning.

Vi jobbar kompetensbaserat i hela processen och är måna om en inkluderande, rättvis, objektiv och kandidatvänlig process. Därför använder vi oss av urvalsfrågor istället för att be om personligt brev, du ska därför inte bifoga det. Arbetspsykologiska test kommer att vara aktuellt i rekryteringsprocessen.

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Anställningen kan komma att placeras i säkerhetsklass. 

Har du skyddade personuppgifter kontakta rekryterande chef som hjälper dig med din ansökan.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till annonskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför ytterligare kontakt med media-/annonsförsäljare, rekryteringssajter och liknande. Visa mindre

Vikarierande gruppchef till bostadstillägg, Gävle

Ansök    Apr 2    Pensionsmyndigheten    Planeringschef
Pensionsmyndigheten ansvarar för den allmänna pensionen och informerar om hela pensionen. Varje år betalar vi ut cirka 415 miljarder kronor till 2,3 miljoner pensionärer, genomför cirka 911 000 fondbyten och skickar ut 8 miljoner orange kuvert. Vi har ca 25 miljoner digitala kundkontakter per år. Vi är cirka 1700 medarbetare på åtta orter, från Luleå i norr till Halmstad i söder. Vi gör pensioner enklare! Produktionsavdelningen är Pensionsmyndighetens s... Visa mer
Pensionsmyndigheten ansvarar för den allmänna pensionen och informerar om hela pensionen. Varje år betalar vi ut cirka 415 miljarder kronor till 2,3 miljoner pensionärer, genomför cirka 911 000 fondbyten och skickar ut 8 miljoner orange kuvert. Vi har ca 25 miljoner digitala kundkontakter per år. Vi är cirka 1700 medarbetare på åtta orter, från Luleå i norr till Halmstad i söder.

Vi gör pensioner enklare!


Produktionsavdelningen är Pensionsmyndighetens största avdelning med cirka 1000 medarbetare och finns på 8 orter från Luleå i norr till Halmstad i söder. Produktionsavdelningens uppgifter är att säkra handläggningen och hantera utbetalningar för Sveriges pensionärer och pensionssparare. I uppdraget ingår också att säkerställa att felutbetalningar inte genomförs och att motverka bidragsbrott.Produktionsavdelningen befinner sig i en större förändringsresa där vi i vår framtidsbild vill stärka våra medarbetare och vår organisation för att i högre grad kunna möta våra kunder där de befinner sig.Arbetsbeskrivning
Vi söker nu en vikarierande gruppchef för en av våra grupper som jobbar med bostadstillägg i Gävle.

Utifrån en tydlig arbetsgivarroll har du personal-, resultat- och uppföljningsansvar för upp till 20 medarbetare inom ditt ansvarsområde och leder det operativa arbetet. Du ansvarar för att verksamheten bedrivs med hög kvalitet, service, effektivitet, kostnadsmedvetenhet och mot tydliga mål. Tillsammans med övriga gruppchefer har du ett helhetsansvar för verksamheten inom enheten och ingår i en ledningsgrupp och bidrar aven i det taktiska och strategiska arbetet. Flertalet av våra möten sker digitalt men även fysiska möten äger rum vilket innebär att resor förekommer i tjänsten.

Inom produktionsavdelningen pågår ett intensivt och kundorienterat förändrings- och utvecklingsarbete och här har du som gruppchef en viktig roll för att arbetet ska nå framgång. Du kommer att leda i förändring och tydligt kommunicera vision, mål och värden till dina medarbetare. Skapa förståelse för det egna och gruppens bidrag i det vi ansvarar för är en viktig del i ditt arbete.

Som chef vid Pensionsmyndigheten har du också ansvar för att driva ett aktivt arbetsmiljö- och hälsoarbete samt att bidra till att skapa en utvecklande arbetsplats. Vidare ansvarar du för att genom dialog skapa förutsättningar för att medarbetarna ska kunna och vilja ta ansvar för sina uppdrag, sina mål och sin kompetensutveckling. Vi erbjuder dig en arbetsplats med samhällsviktiga och intressanta arbetsuppgifter som är till nytta för medborgarna – vårt jobb berör alla!

Pensionsmyndighetens ledarskap bygger på tre viktiga områden: att motivera, skapa förutsättningar och att bygga förtroende.

Utbildning och Erfarenhet
Vi söker dig som har en akademisk examen samt tidigare chefserfarenhet där ditt ledarskap utgår från ett tillitsbaserat förhållningssätt. Det är meriterande om du har mångårig erfarenhet av att arbetat med några av våra förmåner.

Du har erfarenhet, kunskap och förmåga att leda i förändring i verksamhet med stort kundfokus. Du är mål- och resultatinriktad, har goda ledaregenskaper och motiveras av att utveckla medarbetare. Du är pedagogisk i din kommunikation och anpassar informationen till mottagaren och förmedlar den på ett bra sätt. Du har vidare god förmåga att uttrycka dig på svenska i tal och skrift.Egenskaper
För att lyckas och trivas i rollen som gruppchef vill vi att du arbetar kundorienterat, strukturerat och för hela myndighetens bästa. Ditt ledarskap bygger på att forma ett gott medarbetarskap som fokuserar på att utveckla effektiva arbetssätt för att skapa värde för våra kunder. Din ledarstil främjar också en god och hållbar arbetsmiljö.

Som person är du lyhörd, engagerande och självgående i ditt arbete samt proaktiv då du ser vad som behöver göras. Vidare har du hög integritet, helhetssyn samt en påtagligt god kommunikativ förmåga. Då tjänsten innebär arbete i en ledningsgrupp, samverkan och arbete med andra avdelningar inom myndigheten, är det viktigt att du har mycket god samarbetsförmåga.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och lämplighet för rollen.

Övrigt
Tjänsten är ett vikariat på heltid, från och med juni 2024 som längst till och med 31 augusti 2025.

Placeringsort är Gävle. Arbetet kan innebära resor till våra kontor ute i hela landet.

Arbetspsykologiska tester eller färdighetstester kommer att ingå som en del av rekryteringsprocessen.

Anställningen kan komma att placeras i säkerhetsklass.

Vi erbjuder hybrid arbetssätt och arbetsplats med möjlighet till distansarbete hemma och på kontoret utifrån en överenskommelse med arbetsgivaren.


Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Har du skyddade personuppgifter kontakta rekryterande chef som hjälper dig med din ansökan.

Varmt välkommen med din ansökan senast 18 april 2024.

För mer information
Sabina Masic, enhetschef, tel. 0722102938 (nåbar fr om 5/4).
Fackliga representanter:
Saco: Jessica Söderström tel +46104544563
ST: Michael Karlsson tel +46104543427

#VårtJobbBerörAlla

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till annonskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför ytterligare kontakt med media-/annonsförsäljare, rekryteringssajter och liknande. Visa mindre

Almia söker interimschef till avdelningen i Gävle kommun

Ansök    Jun 28    Almia AB    Planeringschef
Är du intresserad av nytt jobbuppdrag? I skrivande stund söker vi dig som är interimschef för uppdrag i Gävle kommun. Kvalifikationer: Vi söker dig som är interimschef med minst två års erfarenhet. Du ska ha en högskole- eller universitetsexamen inom relevant område samt flerårig strategisk erfarenhet från ett eller flera arbetsområden. Det är starkt meriterande om du har arbetat som chef på en strategisk nivå i en större organisation samt har förståelse ... Visa mer
Är du intresserad av nytt jobbuppdrag? I skrivande stund söker vi dig som är interimschef för uppdrag i Gävle kommun.

Kvalifikationer:
Vi söker dig som är interimschef med minst två års erfarenhet. Du ska ha en högskole- eller universitetsexamen inom relevant område samt flerårig strategisk erfarenhet från ett eller flera arbetsområden. Det är starkt meriterande om du har arbetat som chef på en strategisk nivå i en större organisation samt har förståelse och intresse för ledarskap i en politiskt styrd organisation.

Arbetsuppgifter:
Sedvanliga arbetsuppgifter för interimschef inom kommunen. Du kommer exempelvis att få strategiskt ansvar för att driva och samordna kommunens övergripande planeringsarbete inom mark - miljö - och planområdena utifrån ett hållbart samhällsutvecklingsperspektiv. Det innebär att du ska driva och samordna kommunens strategiska planeringsarbete inom bland annat fysisk planering, utveckling av infrastruktur, exploatering och miljö. Arbetet förutsätter ett kommunövergripande samarbete mellan berörda kommunala verksamheter i samhällsbyggnadsprocessen, där du som planeringschef är motor i denna samordning, precis som i det utåtriktade arbetet med övriga samhällsaktörer. Vidare kommer du att få leda, fördela och följa upp avdelningens ekonomi, mål och slutresultat samt ha ett nära samarbete med kommunens politiker med mera. På avdelningen övergripande planering finns i dagsläget 17 medarbetare, var och en med sin specialistkunskap.

Personliga egenskaper:
Du är en engagerad och positiv kollega som bidrar till en bra arbetsmiljö. Du är flexibel, ansvarsfull och ha god förmåga att arbeta såväl självständigt som tillsammans med andra. För att lyckas i rollen ser vi också att du som person är ödmjuk, prestigelös, lyhörd och trygg i dig själv. Du är också en social person som har goda kunskaper i det svenska språket, tilltalas av utmaningar och nya utvecklingsmöjligheter.

Vi erbjuder dig:
Din egen personliga konsultchef
Karriär- och utvecklingsmöjligheter
Friskvårdsbidrag
Kostnadsfri coaching via Bluecall
Bra betalt och fördelaktiga förmånspaket
Stort utrymme och frihet att styra över din tillvaro, bland annat flexibel schemaläggning

Om Almia Vårdbemanning - Familjära, engagerade, professionella
Almia är ett litet, personligt och familjärt bolag som förmedlar vårdjobb över hela Sverige, allt från enstaka arbetspass till uppdrag som sträcker sig över flera år framåt. Vi har ett starkt engagemang för våra anställda och vet att trivsel på arbetsplatsen är en nyckelfaktor för bra resultat. Därför bryr vi oss lite extra om hur du mår och trivs. Hos oss på Almia får du ta del av en kultur med högt i tak där kvalitet och långsiktighet är ledorden i alla våra åtaganden och där varje anställd är unik och får högsta prioritet från oss i form av engagemang, tillhörighet och tillgänglighet. Vi ger dig helt enkelt alla förutsättningar du behöver för att ta hand om andra.

Sista svarsdag:
2021-07-28- Urval görs löpande så tjänsten kan tillsättas innan sista svarsdag.

https://almiabemanning.se/ Visa mindre

Planeringschef till Atlas Copco

Om företaget Atlas Copco är en global industrikoncern som grundades 1873 och har sitt huvudkontor i Nacka, Stockholm. Inom företaget arbetar 49 000 medarbetare och våra kunder finns i fler än 180 länder. På Atlas Copco är vi pionjärer inom teknikutveckling och verksamheten omfattar produktion, försäljning, service och marknadsföring av högkvalitativa luftkompressorer, vakuum-utrustningar, generatorer, pumpar, ljustorn, industriverktyg och monteringssystem.... Visa mer
Om företaget
Atlas Copco är en global industrikoncern som grundades 1873 och har sitt huvudkontor i Nacka, Stockholm. Inom företaget arbetar 49 000 medarbetare och våra kunder finns i fler än 180 länder. På Atlas Copco är vi pionjärer inom teknikutveckling och verksamheten omfattar produktion, försäljning, service och marknadsföring av högkvalitativa luftkompressorer, vakuum-utrustningar, generatorer, pumpar, ljustorn, industriverktyg och monteringssystem. Vi är kända för vår höga produktkvalitet och att våra kunder har tillgång till ett rikstäckande försäljnings-, distributions- och servicenätverk som säkerställer att produkterna alltid går på maximal effektivitet med minimal stilleståndstid. I Tierp arbetar nästan 500 personer, fördelade på en produktionsanläggning, en FoU-verksamhet och två försäljningskontor.

Dina arbetsuppgifter
Vi söker nu en planeringschef till monteringen på Atlas Copco i Tierp. I denna roll har du, tillsammans med dina kollegor, övergripande ansvar för produktionsplaneringen av alla slutprodukter och reservdelar på Tierpverken. Ditt team av direktrapporterande medarbetare består av 4 produktionsplanerare, vars ansvar är den dagliga planeringen av produktionen i våra 11 linor och reservdelsgrupper. Teamet är även ansvarigt för långsiktig planering och att skapa rätt förutsättningar för våra 150 leverantörer runt om i världen. Som planeringschef är du ansvarig för att driva utvecklingsarbetet gällande processer inom planering och supply chain framåt, tillsammans med andra funktioner inom Atlas Copco.
Ditt uppdrag är att driva utvecklingen av våra processer framåt, där kundnöjdheten i frågor kring tillförlitlighet och leveranstid spelar en stor roll, men även för att skapa optimala förutsättningar för våra leverantörer. Tillsammans med dina kollegor ansvarar ni för den dagliga planeringen av produktionen utifrån lean som arbetssätt. Som ledare skapar du rätt möjligheter för dina medarbetare att prestera genom ett varmt och tydligt ledarskap.
Du är en del av ledningsgruppen för monteringsavdelningen tillsammans med övriga chefer på monteringen och rapporterar till produktionschefen för monteringen. Monteringsavdelningen i sin helhet består av 160 medarbetare.Din profil
Det vi söker är en engagerad och dedikerad ledare som delar vår vision om att skapa en världsledande produktionsplanering, där vi ger våra tillförlitlig leveransinformation och optimerade förutsättningar för våra leverantörer. Därför tror vi att den vi söker är en kompetent person inom planering och supply chain och vill vara drivande i utvecklingen av teamet och våra processer. Du har ett genuint intresse för utveckling och förbättring och med stort tålamod har du förmågan att se hur små steg i rätt riktning övertid ger rätt resultat. För att säkerställa att vi följer lagar och avtal är det viktigt att du arbetar strukturerat, och du arbetar systematiskt inom din roll samtidigt som du har förmågan att se helhetsbilden.
Då du har kontakt med kollegor inom många områden dagligen är det viktigt att din kommunikationsförmåga är god och du besitter förmågan att möta varje individ där den är. Som ledare är har du ett coachande förhållningssätt och är mån om att utveckla såväl dina medarbetare som våra arbetssätt.
Vi söker dig som har en examen från högskola eller universitet inom relevant akademisk inriktning samt några års erfarenhet inom supply chain eller planering. Du har goda kunskaper i MS Office 365, speciellt i Excel, samt är insatt i lean. Din kommunikativa förmåga är flytande på både engelska och svenska, såväl i tal som skrift. Vi ser det som en fördel om du har erfarenhet av arbete i SAP och APO.Ansökan
Känner du dig träffad av den här beskrivningen och vill bli en del av Atlas Copco Tierpverken? Då tar vi gärna emot din ansökan!
I denna rekrytering samarbetar vi med Clockwork Rekrytering. Ansökan sker via deras hemsida, www.clockworkpeople.se, senast 2023-04-17 Vid frågor kring tjänsten kontakta gärna rekryteringskonsult Pernilla Antonson på 073-351 37 31. Varmt välkommen med din ansökan! Visa mindre

Planeringschef sökes för uppdrag i Gävle

Interim planeringschef sökes till uppdrag i Gävle. Uppdraget innebär ett strategiskt ansvar för kundens övergripande planeringsfrågor utifrån ett hållbart samhällsutvecklingsperspektiv. Vilket innebär att driva och samordna kundens strategiska planeringsarbete inom bland annat fysisk planering, utveckling av infrastruktur, exploatering och miljö. Arbetet förutsätter ett övergripande samarbete mellan berörda verksamheter i samhällsbyggnadsprocessen, planer... Visa mer
Interim planeringschef sökes till uppdrag i Gävle.

Uppdraget innebär ett strategiskt ansvar för kundens övergripande planeringsfrågor utifrån ett hållbart samhällsutvecklingsperspektiv. Vilket innebär att driva och samordna kundens strategiska planeringsarbete inom bland annat fysisk planering, utveckling av infrastruktur, exploatering och miljö. Arbetet förutsätter ett övergripande samarbete mellan berörda verksamheter i samhällsbyggnadsprocessen, planeringschefen är motor i denna samordning, precis som i det utåtriktade arbetet med övriga samhällsaktörer.


Uppdraget börjar i mitten av augusti och pågår i mellan 3-5 månader och är om heltid (100%).


Arbetsuppgifter
Ansvarsområden
• Strategiskt ansvar för att driva och samordna kundens övergripande planeringsarbete inom mark - miljö – och planområdena utifrån ett hållbart samhällsutvecklingsperspektiv
• Utveckling av exploateringsekonomi, portföljstyrning och nödvändiga strategiska styrdokument
• Leda, fördela och följa upp avdelningens ekonomi, mål och resultat.
• Ansvara för avdelningens verksamhetsprocesser samt att initiera, driva och följa upp utvecklingen inom verksamhetsområdet, bland annat genom omvärldsbevakning
• Nära samarbete med tjänstemän verksamma både inom samhällsbyggnadsprocessen och övriga processer såsom exempelvis ekonomi och näringsliv

Vem är du?
Kvalifikationer

• Högskole-/universitetsexamen inom relevant område.
• Flerårig strategisk erfarenhet från ett eller flera av avdelningens verksamhets/arbetsområden.
• Erfaren chef och ledare på en strategisk nivå i en större organisation.
• Förståelse och intresse för ledarskap i en politiskt styrd organisation.
• Du har mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift.

Personliga kompetenser

Leda och följa upp
• Anger riktningen för verksamheten och klargör målen och varför de är viktiga.
• Sätter normer för lämpligt beteende utifrån gällande styrdokument och föregår med gott exempel.
• Motiverar medarbetare, delegerar och ger dem befogenheter.
• Att leda genom andra ledare/specialister och uppnå resultat

Problemlösning
• Ser till helheten och prioriterar utifrån övergripande strategier
• Analyserar och utvecklar effektiva, förnuftiga och genomförbara lösningar på problem
• Utvecklar effektiva, förnuftiga och genomförbara lösningar på problem
• Tar snabbt in ny kunskap och använder sin erfarenhet på ett flexibelt sätt

Påverkan
• Etablerar trovärdighet; tvekar inte att anta utmaningar och förmedlar energi i kommunikationen med andra
• Lyckas påverka andras åsikter eller beteenden genom att tydligt ta ställning i olika frågor

Skapa relationer och nätverk
• Skapar goda relationer till kunder och personal
• Bygger omfattande effektiva kontaktnätverk inom och utanför organisationen
• Kommer bra överens med personer på alla nivåer
• Hanterar konflikter
• Använder humor för att förstärka relationerna med andraFöretagsbeskrivning
Prime Professional bemannar och rekryterar till arbetstillfällen inom Ekonomi, HR/Lön, Administration och Reception i hela Sverige.

Att arbeta som konsult hos oss innebär att du får chansen att bredda din kompetens och arbeta inom olika områden hos både privata och offentliga arbetsgivare efter dina önskemål. Att bli rekryterad innebär att du blir direktanställd hos något av våra kundföretag och får möjligheten att utvecklas inom just ditt område. Prime Professional är ett auktoriserat bemannings-och rekryteringsföretag som erbjuder delaktighet, trivsel, gemenskap med aktiviteter och stärkande konsultträffar. Vi arbetar nära våra konsulter och ger kontinuerlig handledning och uppföljning.

Är du en engagerad och driven person? Vi ser fram mot att få kontakt med dig.

Besök gärna vår hemsida www.primeprofessional.se Visa mindre

Planeringschef, övergripande planering

Ansök    Maj 7    Gävle kommun    Planeringschef
Gävle växer och är i stark utveckling. Vi erbjuder intressanta och utmanande jobb med goda möjligheter för dig att växa. I kuststaden Gävle har du nära till natur, kultur och upplevelser. Vill du vara med och ta Gävle in i framtiden? Nu söker vi dig som vill göra Gävle ännu bättre tillsammans med oss! Styrning och stöd Gävle arbetar direkt under kommunstyrelsen. I uppdraget ingår att samordna arbetet mellan kommunens olika sektorer och bolag samt ansvara ... Visa mer
Gävle växer och är i stark utveckling. Vi erbjuder intressanta och utmanande jobb med goda möjligheter för dig att växa. I kuststaden Gävle har du nära till natur, kultur och upplevelser. Vill du vara med och ta Gävle in i framtiden? Nu söker vi dig som vill göra Gävle ännu bättre tillsammans med oss!

Styrning och stöd Gävle arbetar direkt under kommunstyrelsen. I uppdraget ingår att samordna arbetet mellan kommunens olika sektorer och bolag samt ansvara för det övergripande strategiska utvecklingsarbetet. Styrning och stöd är en av fyra sektorer som arbetar åt kommunens nämnder, vilka tillsammans med bland annat kommunens fyra helägda bolag, kommunalförbund mm, bildar Gävle kommunkoncern.

Gävle kommun växer och har passerat 100 000 invånare. I översiktsplanen är målbilden att vi år 2030 ska vara 120 000 Gävlebor. Målsättningen är att skapa förutsättningar för 10 000 nya bostäder och 11 000 nya arbetstillfällen till år 2030.

Gävle kommun och andra aktörer planerar en rad större projekt för bostäder, järnvägar, verksamhetsområden och annat som till exempel kultur- och bildningscenter, vatten- och reningsverk. Gävle är en av Sveriges bästa miljökommuner, och vi har ett starkt fokus på att Gävle ska växa hållbart i linje med vår planet, vårt sociala samspel och vår ekonomi.

Kommunstyrelsen och dess Samhällsbyggnadsutskott planerar och bereder kommunens strategiska frågor inom mark, miljö och planområdet. Arbetet leds av sektor Styrning och stöds avdelning för övergripande planering där även andra strategiska frågor återfinns t ex exploatering, infrastruktur, förvärv och överlåtelse av fast egendom, hållbarhetsutveckling, kretsloppstänkande samt energihushållning. Avdelningen övergripande planering är en av Styrning och stöds sju avdelningar.

ARBETSUPPGIFTER
Som planeringschef har du ett strategiskt ansvar för Gävle kommuns övergripande planeringsfrågor utifrån ett hållbart samhällsutvecklingsperspektiv. Det innebär att du ska driva och samordna kommunens strategiska planeringsarbete inom bland annat fysisk planering, utveckling av infrastruktur, exploatering och miljö. Arbetet förutsätter ett kommunövergripande samarbete mellan berörda kommunala verksamheter i samhällsbyggnadsprocessen, där du som planeringschef är motor i denna samordning, precis som i det utåtriktade arbetet med övriga samhällsaktörer.

På avdelningen övergripande planering finns i dagsläget 17 medarbetare, var och en med sin specialistkunskap. I takt med att Gävle kommun växer kan även avdelningen komma att växa. Du leder genom att kommunicera mål och du delar med dig av information som möjliggör att andra växer och löser sin uppgift. Du ansvarar också för avdelningens ekonomi och verksamhetsprocesser och att utvecklingen följs inom ditt verksamhetsområde.

I rollen som planeringschef rapporterar du till sektorchef Styrning och stöd som är din närmaste chef. Du ingår i sektorns ledningsgrupp där arbetet är fokuserat på gemensam samordning och samverkan både inom och utanför sektorn samt strategiska koncernfrågor. Sektor Styrning och stöd arbetar direkt under kommunstyrelsen.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig med högskole-/universitetsexamen inom en för tjänsten relevant inriktning. Du kan vara samhällsplanerare, arkitekt med inriktning mot samhällsbyggnad eller liknande. Du har flerårig strategisk erfarenhet från ett eller flera verksamhets-/arbetsområden inom avdelningen.

Du är redan en erfaren och uppskattad ledare på strategisk nivå. Du har intresse och vilja för ledarskap i en politiskt styrd organisation och att arbeta med hållbar samhällsutveckling och demokratiska processer i ett brett perspektiv.

Du är en trygg och kommunikativ ledare med ett tillitsbaserat ledarskap som på ett engagerat och inspirerande sätt kan leda genom andra och uppnå goda resultat. Du har en helhetssyn och tar hänsyn till övergripande strategier när du gör dina avvägningar och prioriteringar. Du vågar fatta beslut och du driver utvecklingsfrågor framåt.

För dig är det viktigt att skapa och bibehålla goda relationer i samverkan och samarbete internt med andra sektorer och bolag, externt med andra aktörer, såväl som med politiker och medborgare. Du etablerar trovärdighet i dina möten med andra. Kommunikation och dialog är viktigt för dig och du har lätt för att uttrycka dig både i tal och i skrift.

ÖVRIGT
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Gävle kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt via Offentliga Jobb och inte via e-post eller pappersformat.

Om du blir inbjuden till en intervju för en tjänst hos oss i Gävle kommun ska du uppvisa giltig identitetshandling där medborgarskap kan utläsas. Om du är tredjelandsmedborgare uppvisar du giltigt arbets- och uppehållstillstånd, LMA-kort eller kopia av Migrationsverkets mottagna ansökan om förlängt uppehållstillstånd.
Behöver du ett personbevis? Beställ via www.skatteverket.se

Om du söker en deltidstjänst hos oss så finns ett beslut inom Gävle kommun som innebär att du som tillsvidareanställd medarbetare kan begära att du vill arbeta heltid. En sådan begäran kan innebära att du kan behöva utföra andra arbetsuppgifter än dina ordinarie.

Gävle kommun hör till finskt förvaltningsområde. Om du därför utöver våra övriga kompetenskrav även talar finska, kan det vara en merit.

Varmt välkommen med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har Gävle kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. Visa mindre

Planeringschef

Ansök    Nov 1    Högskolan i Gävle    Planeringschef
Högskolan i Gävle har som vision att vara ledande inom utbildning och forskning för en Hållbar livsmiljö för människan. Vi erbjuder ca 50 utbildningsprogram och 350 fristående kurser inom humaniora, vård och medicin, samhälls- och naturvetenskap samt teknik. Med 16 000 studenter och mer än 750 anställda är Högskolan i Gävle en av Sveriges största högskolor. Högskolan i Gävle söker nu en chef till Avdelningen för ledningsstöd och planering (ALP). ALP utre... Visa mer
Högskolan i Gävle har som vision att vara ledande inom utbildning och forskning för en Hållbar livsmiljö för människan. Vi erbjuder ca 50 utbildningsprogram och 350 fristående kurser inom humaniora, vård och medicin, samhälls- och naturvetenskap samt teknik. Med 16 000 studenter och mer än 750 anställda är Högskolan i Gävle en av Sveriges största högskolor.

Högskolan i Gävle söker nu en chef till Avdelningen för ledningsstöd och planering (ALP). ALP utreder och bereder frågor primärt inom följande områden:
• Verksamhetsplanering och -uppföljning
• Omvärldsanalys
• Rättstillämpning
• Inrättande, revidering och avveckling av huvudområden, forskarutbildningsämnen och utbildningsprogram
• Strategiska frågor om verksamhetens inriktning
• Organisationsfrågor

Därutöver bidrar avdelningen med processledning och samordning av högskoleövergripande processer och projekt kopplade till planering, uppföljning och verksamhetsutveckling samt miljö- och kvalitetsledning.

ARBETSUPPGIFTER
I rollen som planeringschef har du det övergripande ansvaret för att leda och utveckla ett effektivt ledningsstöd i enlighet med Högskolans uppdrag, vision och strategiska inriktning. Du har ett nära samarbete med högskolans ledning och arbetar med verksamhets- och styrningsfrågor ur ett helhetsperspektiv.

Som avdelningschef har du budget- och personalansvar för ca 15 medarbetare. Du ingår i högskolans administrativa ledningsgrupp och rapporterar direkt till förvaltningschefen, som är chef för högskolans samlade verksamhets- och ledningsstöd och ingår i högskolans ledning.

KVALIFIKATIONER
För anställning som planeringschef krävs relevant akademisk examen, gärna på avancerad nivå. Därtill krävs kunskap om universitets- och högskolesektorn och dess ramverk samt god förståelse för det högskolejuridiska regelverket. Den sökande ska, med hänsyn till anställningens innehåll och arbetsuppgifter, visa god förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på svenska och engelska.

Meriterande för anställningen är erfarenhet av arbete i ledande ställning inom liknande verksamhetsområde. Erfarenhet av kvalificerat analys- och utredningsarbete samt god förståelse för den politiska och ekonomiska styrningen av statliga högskolor och universitet är även det meriterande för anställningen.

Som person är du kommunikativ och har lätt för att samarbeta med andra. Du är lösningsorienterad med förmågan att motivera dina medarbetare och skapa ett gott arbetsklimat. Du är analytisk och strategisk och van att arbeta självständigt med verksamhets- och styrningsfrågor ur ett helhetsperspektiv. Du är ansvarsfull och noggrann med förmåga att hålla givna tidsramar.

I denna rekrytering kommer stor vikt att läggas vid personlig lämplighet.

ÖVRIGT
Välkommen med din ansökan senast 22 november 2019. Vid ansökan i pappersform vänligen kontakta Registrator vid Högskolan i Gävle.

Högskolan i Gävle eftersträvar en jämn könsfördelning och ett aktivt arbete med lika villkor i alla delar av organisationen.

Inför denna rekrytering har Högskolan i Gävle tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediasäljare och liknande. Visa mindre

Planeringschef- Wood Supply

Wood Supply är en avdelning inom BillerudKorsnäs med huvuduppgift att försörja de svenska produktionsanläggningarna med massaved, flis och biobränsle. BillerudKorsnäs är Sveriges största förbrukare av fiberråvara och råvaran anskaffas från många olika källor. Vi köper en stor del av råvaran via centrala inköp och från privata skogsägare men anskaffar även råvara via importkällor till våra industrier. Vi har lång erfarenhet av att arbeta med hållbart skogsb... Visa mer
Wood Supply är en avdelning inom BillerudKorsnäs med huvuduppgift att försörja de svenska produktionsanläggningarna med massaved, flis och biobränsle. BillerudKorsnäs är Sveriges största förbrukare av fiberråvara och råvaran anskaffas från många olika källor. Vi köper en stor del av råvaran via centrala inköp och från privata skogsägare men anskaffar även råvara via importkällor till våra industrier. Vi har lång erfarenhet av att arbeta med hållbart skogsbruk. Inom Wood Supply är vi cirka 160 anställda och nu söker vi dig som vill och kan göra oss sällskap som Planeringschef.

Om tjänsten
Som Planeringschef innehar du en central roll med fullt ansvar och överblick för planering och styrning av BillerudKorsnäs virkesflöden till egen och extern industri. Du arbetar med planering och långsiktig styrning av fiberleveranserna till Gävle, Frövi, Rockhammar, Gruvön, Skärblacka samt Karlsborg. I uppgiften ingår att ansvara för en trygg och stabil försörjning så att industrierna har bra förutsättningar för en stabil produktion, industrilagren för respektive sortiment och bruk skall balanseras inom uppställda lagerintervall. Transporten av råvara sker med transportslagen, lastbil, båt och tåg. Kopplat till transporterna finnas flertalet hamnar, terminaler och lagerytor för att kunna parera de avvik som kan uppstå i flödeskedjan. Du arbetar i ett lag och har nära samarbete med exempelvis, affärer/inköp, transport, ekonomi och produktion.
I dina huvudsakliga arbetsuppgifter ingår:
Styrning och uppföljning av leveranserna från de centrala leverantörerna, importavdelningen samt skogsavdelningen.
Kund och industrikontakter, samordning av planeringsmöten/flödesavstämningar.
Förhandlingsstöd vid centrala virkesaffärer.
Planering, styrning och uppföljning av fiberleveranserna i BillerudKorsnäs virkesbyten.
Planering av leveranserna och lagernivåerna i Trätågssystemet.
Optimering av det totala fiberflödet för bästa kostnadseffektivitet.
Vara virkesavdelningens kontaktperson gällande fiberförsörjningsfrågor mot interna och externa industrier samt ge underlag till affärsansvariga vilket inköpsbehov som finns för kommande tidsperiod.
Arbeta med uppföljningar, utredningar samt skapa rutiner för en stabil virkesförsörjning.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har en skoglig utbildning på högskolenivå eller förvärvat motsvarande kompetens på annat sätt. Tidigare erfarenhet från branschen och kunskap om råvaruförsörjning ser vi som lämplig utgångspunkt för att trivas bra och lyckas i den här rollen, samt god vana av IT- och datasystem.
Det är meriterande om du har erfarenhet av att arbeta med leveransplaneringssystem som till exempel Lever. Du har goda kunskaper i svenska och engelska, samt innehar B-körkort.
Personliga egenskaper
Vi söker dig som trivs med att arbeta strukturerat och som har en mycket god förmåga att analysera och planera med ett strategiskt tänk. Du känner igen dig i beskrivningen som driven och utvecklingsorienterad med förmåga att prioritera och driva flera parallella arbetsuppgifter.
Då rollen är en central del i en stor verksamhet där du är länken till våra industrier och kunder ser vi det som en förutsättning att du är en relationsbyggare som tycker om att samarbeta, samtidigt som du kan ta ledarrollen med en helhetssyn på ett ständigt aktivt flöde i våra arbetsprocesser.
Kontakta oss
Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta Simon Nilsson, Virkeschef
Tfn 070-795 11 47. [email protected]

Ansökningsinformation
Välkommen med din ansökan senast 2021-06-01 Visa mindre