Lediga jobb som IT-strateg i Gävle

Se lediga jobb som IT-strateg i Gävle. Genom att välja en specifik arbetsgivare kan du även välja att se alla jobb i Gävle som finns hos arbetsgivaren.

Webbstrateg inriktning UI/UX

Ansök    Aug 23    Gävle kommun    IT-strateg
Gävle växer och är i stark utveckling. Vi erbjuder intressanta och utmanande jobb med goda möjligheter för dig att växa. I kuststaden Gävle har du nära till natur, kultur och upplevelser. Vill du vara med och ta Gävle in i framtiden? Nu söker vi dig som vill göra Gävle ännu bättre tillsammans med oss! Kommunikationsavdelningen har det strategiskt övergripande ansvaret för kommunikationen inom kommunkoncernen. Vårt främsta mål är att öka förtroendet för vå... Visa mer
Gävle växer och är i stark utveckling. Vi erbjuder intressanta och utmanande jobb med goda möjligheter för dig att växa. I kuststaden Gävle har du nära till natur, kultur och upplevelser. Vill du vara med och ta Gävle in i framtiden? Nu söker vi dig som vill göra Gävle ännu bättre tillsammans med oss!

Kommunikationsavdelningen har det strategiskt övergripande ansvaret för kommunikationen inom kommunkoncernen. Vårt främsta mål är att öka förtroendet för våra verksamheter samt öka gävlebornas möjligheter att påverka och vara delaktiga i Gävles utveckling och framtid.
Kommunikationsenheten, som är en del av kommunikationsavdelningen, erbjuder specialiststöd i olika frågor som kommunikationsplanering, varumärkesfrågor, webbproduktion, digitala kanaler, visuell gestaltning och grafisk formgivning. Här finns gruppen Webb och produktion som arbetar med webbkommunikation, formgivning, film, foto och tillgängliga blanketter.

ARBETSUPPGIFTER
Vill du arbeta med UI och UX och på det viset bidra till att våra medborgare och företag får positiva användarupplevelser av Gävle kommuns webbplatser samtidigt som du upprätthåller kommunens webbstrategi? Bra, då hoppas vi den här tjänsten gör dig intresserad!
Du erbjuds en plats i vårt engagerade team där vi stöttar och inspirerar varandra samtidigt som vi skapar ändamålsenliga och serviceinriktade webbplatser för Gävleborna, våra företag och besökare. Arbetet sker i nära samarbete med andra avdelningar och sektorer inom Gävle kommun där du får ta fram din mest kreativa sida samtidigt som du tänker utifrån ett helhetsperspektiv.

Dina arbetsuppgifter kommer att bestå av att:
•Skapa användarvänliga, enhetliga, visuellt tilltalande, tillgängliga och engagerande användargränssnitt för våra övergripande webbplatser tillsammans med kommunens formgivare.
•Fokusera på att skapa en positiv och enkel användarupplevelse genom att designa användarflöden, informationsarkitektur och interaktionsmönster.
•Skapa interaktiva prototyper och användargränssnitt (wireframes). Testar och utvärderar användargränssnitt.
•Ta fram beställning och kravställning för webbutveckling, samt rutiner och processer för webbkommunikatörer och andra redaktörer.
•Driva webbrelaterade projekt, koordinera arbetet och säkerställa att projektet genomförs enligt plan där du samarbetar över hela förvaltningen.
•Driva arbetet med att säkerställa att kommunens webbplatser uppfyller lagen om tillgänglighet till digital offentlig service (DOS), dataskyddsförordningen (GDPR) och annan relevant lagstiftning.

Förutom en mängd kreativa och utvecklande arbetsuppgifter så kan vi erbjuda dig goda möjligheter till balans mellan arbete och fritid. Vi har möjlighet till flexibel arbetstid, vi har sommartid och möjlighet att ta ut fler semesterdagar genom semesterväxling. Om det fungerar för verksamheterna vi stöttar kan vi även arbeta en del av vår tid på distans.
Arbetsplatsen för den här tjänsten ligger centralt belägen i stadshuset med en kort promenad till tågstation och bussförbindelser. Välkommen till Gävle, en vacker residensstad vid havet, med bra läge och i stark utveckling!

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har akademisk utbildning inom kommunikationsområdet, systemutvecklingsområdet eller arbetslivserfarenhet som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Du har minst två års arbetslivserfarenhet inom webbstrategi, UI, UX, webbkommunikation, webbutveckling eller digitalisering samt kunskap av UX-writing och sökmotorsoptimering. Du har goda kunskaper inom Adobe-familjen inklusive Adobe XD och andra verktyg för att ta fram visuella skisser och målbilder.

Det är meriterande om du är kunnig inom webbtillgänglighet (DOS) och har arbetat med kundresor (tjänstedesign). Du förstår webbens betydelse som en nutida, framtida, tillgänglig och hållbar kommunikationskanal. Det är ett plus om du är en erfaren användare eller utvecklare av Wordpress och om du har förståelse för HTML och CSS.
Vi hoppas att du också har förståelse för hur GDPR påverkar hur personuppgifter får hanteras på en webbplats. Det är även meriterande om du har erfarenhet av webbanalyser (inklusive verktyg som Matomo eller Google analytics) samt om du har genomfört eller deltagit vid risk- och sårbarhetsanalyser. Det är även en fördel om du lett projekt och har arbetat med att leda team.

Du som person har förmågan att fatta snabba och tydliga beslut, både självständigt och tillsammans med andra. Du har en god initiativförmåga och är skicklig på att skapa och bibehålla goda relationer. Du är nyfiken, kreativ och öppen för nya lösningar. Du ser logik och samband i komplex information och har förmågan att se långsiktiga lösningar. Du har en förmåga att anpassa dig till olika situationer, och att ändra ditt syn- och förhållningssätt samtidigt som du ser möjligheter i förändringar.

Varmt välkommen med din ansökan!

ÖVRIGT
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Gävle kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt via Visma Recruit och inte via e-post eller pappersformat.

Om du söker en deltidstjänst hos oss så finns ett beslut inom Gävle kommun som innebär att du som tillsvidareanställd medarbetare kan begära att du vill arbeta heltid. En sådan begäran kan innebära att du kan behöva utföra andra arbetsuppgifter än dina ordinarie.

Gävle kommun hör till finskt förvaltningsområde. Om du därför utöver våra övriga kompetenskrav även talar finska, kan det vara en merit.

Varmt välkommen med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har Gävle kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. Visa mindre

Verksamhetsutvecklare (inriktning nationell digital infrastruktur)

Ansök    Okt 24    Gävle kommun    IT-strateg
Gävle växer och är i stark utveckling. Vi erbjuder intressanta och utmanande jobb med goda möjligheter för dig att växa. I kuststaden Gävle har du nära till natur, kultur och upplevelser. Vill du vara med och ta Gävle in i framtiden? Nu söker vi dig som vill göra Gävle ännu bättre tillsammans med oss! Styrning och stöd Gävle har ansvaret för den strategiska utvecklingen på övergripande nivå nära politiken. Våra medarbetare jobbar med helheten och samordna... Visa mer
Gävle växer och är i stark utveckling. Vi erbjuder intressanta och utmanande jobb med goda möjligheter för dig att växa. I kuststaden Gävle har du nära till natur, kultur och upplevelser. Vill du vara med och ta Gävle in i framtiden? Nu söker vi dig som vill göra Gävle ännu bättre tillsammans med oss!

Styrning och stöd Gävle har ansvaret för den strategiska utvecklingen på övergripande nivå nära politiken. Våra medarbetare jobbar med helheten och samordnar arbetet som är gemensamt för alla sektorer inom Gävle kommun.
Tillsammans gör vi Gävle hållbart och utvecklande!

Inom verksamhetsområde Digitalisering är vi totalt ca 20 personer, uppdelade i två områden; Enheten för metodstöd och enheten för verksamhetsutveckling och digitala tjänster. Inom området arbetar vi gemensamt med att ta vara på digitaliseringsmöjligheter och utveckla Gävle kommuns verksamhet. Vi arbetar med allt från utveckling av digitala tjänster till förändringsledning, projektledning, processutveckling, tjänstedesign och att förvalta metodstöd. Tekniska systemlösningar och automatisering av processer ingår också.

Kom och skapa effektivitet och lösningar för att göra Gävle smartare med oss!

ARBETSUPPGIFTER
Din roll
Du kommer att driva vårt arbete runt nationell digital infrastruktur, både när det gäller omvärldsbevakning och utformande av strategier, såväl som att arbeta operativt med införande av nya tjänster och arbetssätt. Du kommer att leda projekt och arbeta med verksamhetsutveckling med fokus på nationell digital infrastruktur och ditt uppdrag kommer ofta sträcka sig från behov till realisering i olika omfattning.

Arbetsuppgifter
I dina arbetsuppgifter som verksamhetsutvecklare kommer du bland annat att leda, delta i och genomföra analyser där du identifierar användarens behov, kartlägger verksamhetsprocesser, tar fram förbättringsförslag samt gör effekt- och nyttoanalyser. Du är fortsatt involverad under utveckling och införande, exempelvis under kravarbete/behov, test och senare i samband med införandet av nya tjänster.
I arbetsuppgifterna ingår även att tillsammans med övriga i gruppen bygga e-tjänster i vår tekniska plattform (Open ePlatform).

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har högskoleutbildning eller annan utbildning och arbetslivserfarenhet som arbetsgivaren bedömer relevant för tjänsten. Du har erfarenhet av att driva och/eller har deltagit i utvecklings- och förändringsarbeten.
Du har arbetat i en samordnande roll och koordinering av arbetsuppgifter.
Att arbeta med digitala verktyg och ha systemförståelse inom integrationsområdet har du också erfarenhet av.
Då du kommer att ha många kontaktytor och kommunicera mycket både i tal och skrift är det viktigt att du kan prata och skriva på svenska. Har du dessutom erfarenhet av att ha arbetat med nationell digital infrastruktur samt arbete i offentlig verksamhet ses det som meriterande.
Du har förmågan att leda och motivera andra. Du sätter upp mål och riktning för utvecklingsarbetet och delegerar arbetsuppgifter. Du ser logik och samband i komplex information och har förmågan att se långsiktiga lösningar.

Du tar initiativ och har förmågan att skapa förtroendefulla relationer. Du kan uttrycka dig tydligt med trovärdighet och självförtroende och du har förmågan att hålla presentationer, föreläsningar och utbildningar samt att du kan anpassa dessa efter målgruppens behov och återkoppling.

ÖVRIGT
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Gävle kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt via Visma Recruit och inte via e-post eller pappersformat.

Om du söker en deltidstjänst hos oss så finns ett beslut inom Gävle kommun som innebär att du som tillsvidareanställd medarbetare kan begära att du vill arbeta heltid. En sådan begäran kan innebära att du kan behöva utföra andra arbetsuppgifter än dina ordinarie.

Gävle kommun hör till finskt förvaltningsområde. Om du därför utöver våra övriga kompetenskrav även talar finska, kan det vara en merit.

Varmt välkommen med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har Gävle kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. Visa mindre

IT-ansvarig till Bruks AB i Arbrå

Om företaget Bruks AB ingår i Bruks Siwertell Group som är en marknadsledande leverantör av bulkhanterings- och träbearbetningssystem. Med tusentals installationer över hela världen hanterar våra maskiner våra kunders råvaror från skog, fält, stenbrott och gruvor, upprätthåller kritiska funktioner för tillverkare, fabriker, kraftverk och hamnar. Vi konstruerar, producerar och levererar system för lastning, lossning, transport, lagring av torra bulkmaterial... Visa mer
Om företaget
Bruks AB ingår i Bruks Siwertell Group som är en marknadsledande leverantör av bulkhanterings- och träbearbetningssystem. Med tusentals installationer över hela världen hanterar våra maskiner våra kunders råvaror från skog, fält, stenbrott och gruvor, upprätthåller kritiska funktioner för tillverkare, fabriker, kraftverk och hamnar. Vi konstruerar, producerar och levererar system för lastning, lossning, transport, lagring av torra bulkmaterial, tillsammans med utrustning för flisning, sållning och bearbetning av trä för biobränslen, sågverk, massa- och pappersindustri. Vi är globala och lokala. Du hittar våra huvudkontor i USA, Sverige, Tyskland, Kina, Filippinerna, och Taiwan.

Läs gärna mer om oss på www.bruks-siwertell.com

Vill du arbeta på ett internationellt företag i en utvecklande och föränderlig miljö? Här har du möjlighet att vara med och driva och utveckla vår IT-infrastruktur, låter det intressant för dig? Vi söker nu en IT-ansvarig till oss på Bruks i Arbrå, Hälsingland.


Dina arbetsuppgifter
Som IT-ansvarig hos oss kommer du att ha en central roll i bolaget där du arbetar med både strategiska och operativa IT-frågor. Din främsta arbetsuppgift är att driva och utveckla vår befintliga IT-infrastruktur. I rollen ingår drift- och underhållsansvar för våra system, att eliminera hot mot vår IT-säkerhet och att ansvara för våra programlicenser. I tjänsten tillkommer även uppgifter för att stödja digitaliseringen av våra produkter och vår verksamhet.

Du har stöttning från vår koncerngemensamma IT-avdelning i Bjuv som består av fyra erfarna kollegor samt en IT-koncernchef. Vi har även en extern samarbetspartner som hanterar vissa supportfrågor. Utöver detta har du ett nära samarbete internt med dina kollegor i organisationen och du rapporterar direkt till VD.

I din roll finns det goda möjligheter att arbeta på distans även om vi gärna ser att du är på plats på vårt kontor någon/några dagar i veckan.

Vad erbjuder vi?
Vi erbjuder dig en möjlighet att arbeta på ett internationellt företag i en utvecklande och föränderlig miljö tillsammans med kompetenta och trevliga kollegor. Hos oss har du möjlighet att utvecklas och på sikt arbeta med IT-relaterade frågor på koncernnivå. Vårt kontor ligger beläget i en fantastisk miljö nära naturen och lugnet i Arbrå, Hälsingland.Din profil
Vi söker dig som tidigare har erfarenhet av att arbeta inom IT-området. Meritande är om du har läst en IT-relaterad utbildning. Du har ett genuint intresse för IT-frågor och förbättringsarbete.

För att passa i rollen ser vi att du har lätt för att skapa goda relationer och är pedagogisk i ditt sätt att uttrycka dig. I tjänsten kommer du att behöva använda din kreativitet för att komma fram till nya lösningar på problem. Vidare har du en analytisk förmåga i och med att du arbetar i en komplex miljö.

Du har goda kunskaper i svenska och engelska såväl muntligt som skriftligt.Ansökan
Sök gärna denna tjänst så snart som möjligt, sista ansökningsdag är den 15 oktober 2023. Skicka in din ansökan via www.clockworkpeople.se.

I denna rekrytering samarbetar vi med Clockwork Bemanning & Rekrytering. För mer information är du varmt välkommen att kontakta chefsrekryterare Linnéa Hedenberg på telefonnummer: 073 351 27 84 eller maila [email protected]. Visa mindre

Informationssäkerhet- och dataskyddssamordnare

Ansök    Sep 21    Gävle kommun    IT-strateg
Gävle växer och är i stark utveckling. Vi erbjuder intressanta och utmanande jobb med goda möjligheter för dig att växa. I kuststaden Gävle har du nära till natur, kultur och upplevelser. Vill du vara med och ta Gävle in i framtiden? Nu söker vi dig som vill göra Gävle ännu bättre tillsammans med oss! Välfärd Gävles medarbetare gör Gävle tryggare för äldre, personer med funktionsnedsättning och människor i utsatta situationer. Vi jobbar även med att skapa... Visa mer
Gävle växer och är i stark utveckling. Vi erbjuder intressanta och utmanande jobb med goda möjligheter för dig att växa. I kuststaden Gävle har du nära till natur, kultur och upplevelser. Vill du vara med och ta Gävle in i framtiden? Nu söker vi dig som vill göra Gävle ännu bättre tillsammans med oss!

Välfärd Gävles medarbetare gör Gävle tryggare för äldre, personer med funktionsnedsättning och människor i utsatta situationer. Vi jobbar även med att skapa de bästa förutsättningarna för vuxnas lärande och för personlig utveckling. Vi erbjuder framtidsyrken som både utmanar och utvecklar och du jobbar med sånt som är viktigt på riktigt. Tillsammans gör vi Gävle tryggare!

Tjänsten är placerad inom enheten internservice som är placerad under Kontor utveckling & stöd-administrativt stöd. Enheten tillhandahåller interna tjänster till samtliga verksamheter inom sektor Välfärd Gävle. Enheten har tre olika funktioner med totalt nitton medarbetare. Enheten stödjer sektorns chefer och medarbetare med arkiv, posthantering, diarium, GDPR/dataskyddsfrågor, informationssäkerhet, IT-administration, reception och kontorsservice.

ARBETSUPPGIFTER
Har du erfarenhet av informationssäkerhets- och dataskyddsfrågor och kan på ett lättförståeligt sätt nå ut med information kring detta till din omgivning? Bra, då kan du vara den samordnare vi söker till sektor Välfärd Gävle! Kom och gör Gävle säkrare tillsammans med oss!

Som samordnare ska du driva och utveckla arbetet inom informationssäkerhet och dataskydd i sektor Välfärd Gävle. Det innebär att du ska hålla dig underrättad om utveckling av lagstiftningen inom området för dataskydd och informationssäkerhet samt hålla dig underrättad om tillsynsmyndigheternas verksamhet.

Du ansvarar för att samordna och aktivt driva arbetet på verksamhetsnivå till ledning och personal i frågor rörande dataskydd och informationssäkerhet. Du fungerar som ett råd och stöd till hela sektorn.

I rollen ingår också att identifiera och samordna verksamhetens informations- och utbildningsbehov. Vidare medverkar du i arbetet vid incidentrapportering rörande informationssäkerhet och dataskydd inom sektorn. Du genomför informationssäkerhetsklassningar och uppdaterar personuppgiftsbehandlingsregister löpande tillsammans med sektorns verksamheter samt medverkar i arbetet vid begäran om registerutdrag. Vid behov utarbetar du rutiner inom området.

I uppdraget samverkar du med andra som t.ex. säkerhetssamordnare, informationsägare, kommunarkivarie, IT-avdelningen samt kommunens dataskyddsombud och informationssäkerhetsombud (CISO). Du representerar även sektorn i olika nätverk för informationssäkerhet och dataskydd.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har högskole- eller universitetsutbildning inom informationssäkerhet och/eller dataskydd. Alternativt har du annan utbildning och arbetslivserfarenhet inom området som arbetsbetsgivaren bedömer relevant för tjänsten.

Du har tidigare arbetslivserfarenhet inom informationssäkerhetsområdet och/ eller dataskydd, gärna i en samordnande roll i en större organisation eller inom offentlig förvaltning.

Du arbetar enligt en tydlig process, organiserar och planerar ditt arbete väl samt håller deadlines och slutför det som påbörjats. Det innebär att du har förmågan att se vad som behöver prioriteras, är effektiv och använder resurserna för att på bästa sätt nå resultat.

Du ser logik och samband i komplex information och har förmågan att anpassa din kommunikation kring detta till olika situationer, syften och mottagare. Du trivs i en samordnande roll och är prestigelös i sitt samarbete med andra.

ÖVRIGT
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Gävle kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt via Offentliga Jobb och inte via e-post eller pappersformat.

Om du blir inbjuden till en intervju för en tjänst hos oss i Gävle kommun ska du uppvisa giltig identitetshandling där medborgarskap kan utläsas. Om du är tredjelandsmedborgare uppvisar du giltigt arbets- och uppehållstillstånd, LMA-kort eller kopia av Migrationsverkets mottagna ansökan om förlängt uppehållstillstånd.
Behöver du ett personbevis? Beställ via www.skatteverket.se

Om du söker en deltidstjänst hos oss så finns ett beslut inom Gävle kommun som innebär att du som tillsvidareanställd medarbetare kan begära att du vill arbeta heltid. En sådan begäran kan innebära att du kan behöva utföra andra arbetsuppgifter än dina ordinarie.

Gävle kommun hör till finskt förvaltningsområde. Om du därför utöver våra övriga kompetenskrav även talar finska, kan det vara en merit.

Varmt välkommen med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har Gävle kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. Visa mindre

Digitaliseringsstrateg / IT-strateg

Ansök    Aug 10    Gävle kommun    IT-strateg
Gävle växer och är i stark utveckling. Vi erbjuder intressanta och utmanande jobb med goda möjligheter för dig att växa. I kuststaden Gävle har du nära till natur, kultur och upplevelser. Vill du vara med och ta Gävle in i framtiden? Nu söker vi dig som vill göra Gävle ännu bättre tillsammans med oss! Välfärd Gävles medarbetare gör Gävle tryggare för barn, unga och äldre, personer med funktionsnedsättning och människor i utsatta situationer. Vi jobbar äve... Visa mer
Gävle växer och är i stark utveckling. Vi erbjuder intressanta och utmanande jobb med goda möjligheter för dig att växa. I kuststaden Gävle har du nära till natur, kultur och upplevelser. Vill du vara med och ta Gävle in i framtiden? Nu söker vi dig som vill göra Gävle ännu bättre tillsammans med oss!

Välfärd Gävles medarbetare gör Gävle tryggare för barn, unga och äldre, personer med funktionsnedsättning och människor i utsatta situationer. Vi jobbar även med att skapa de bästa förutsättningarna för vuxnas lärande och för personlig utveckling. Vi erbjuder framtidsyrken som både utmanar och utvecklar och du jobbar med sånt som är viktigt på riktigt. Tillsammans gör vi Gävle tryggare!

Vi söker nu en strateg inom digitalisering som vill vara med och sätta riktning samt driva utvecklingsprojekt för framtidens välfärdstjänster. Kom och gör skillnad för våra medborgare och medarbetare! Vi driver både egna interna projekt och länsövergripande projekt tillsammans med andra kommuner och Region Gävleborg. Exempel på nyligen genomförda projekt är en förstudie för kommunal medverkan i Min vård Gävleborg och en pilot för hemtjänst och hemsjukvård på distans. Tillsammans gör vi Gävle mer digitalt!

ARBETSUPPGIFTER
Som digitaliseringsstrateg kommer du att få leda det strategiska arbetet för digitalisering inom sektor Välfärd tillsammans med sektorledningen. Du ingår i Utveckling och stöds ledningsgrupp och har ett nära samarbete med våra IT-leverantörer, systemförvalningsledare och projektledare. Ditt huvudsakliga uppdrag innebär att genomföra behovsinventeringar och stödja projektägare för övergripande utvecklingsprojekt inom digitalisering. Låter det här som något för dig? Vi hoppas att vi ses!

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig med högskoleutbildning inom systemvetenskap / informatik alternativt annan relevant utbildning. Du har god förståelse för teknik och har erfarenhet av att leda stora utvecklingsarbeten samt har arbetat med digitalisering.

Det är meriterande om du har arbetat i politiskt styrda organisationer. Likaså om du känner till Välfärd Gävles verksamhetsområden.

Som person har du lätt för att skapa goda relationer och samarbeta med andra i olika funktioner och sammanhang. Du har god förmåga att noggrant analysera data för att dra väl genomtänkta slutsatser och skapa fungerande lösningar. Vidare har du enkelt för att uttrycka dig i skrift och anpassa dina texter utifrån målgruppen. För att lyckas i tjänsten behöver du även vara strukturerad och kunna se vad som behöver prioriteras samt organisera arbetet på ett effektivt sätt för att på bästa sätt nå resultat.

ÖVRIGT
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Gävle kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt via Offentliga Jobb och inte via e-post eller pappersformat.

Om du söker en deltidstjänst hos oss så finns ett beslut inom Gävle kommun som innebär att du som tillsvidareanställd medarbetare kan begära att du vill arbeta heltid. En sådan begäran kan innebära att du kan behöva utföra andra arbetsuppgifter än dina ordinarie.

Gävle kommun hör till finskt förvaltningsområde. Om du därför utöver våra övriga kompetenskrav även talar finska, kan det vara en merit.

Varmt välkommen med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har Gävle kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. Visa mindre

Strateg inom digitalisering

Ansök    Maj 9    Gävle kommun    IT-strateg
Gävle växer och är i stark utveckling. Vi erbjuder intressanta och utmanande jobb med goda möjligheter för dig att växa. I kuststaden Gävle har du nära till natur, kultur och upplevelser. Vill du vara med och ta Gävle in i framtiden? Nu söker vi dig som vill göra Gävle ännu bättre tillsammans med oss! Välfärd Gävles medarbetare gör Gävle tryggare för barn, unga och äldre, personer med funktionsnedsättning och människor i utsatta situationer. Vi jobbar äve... Visa mer
Gävle växer och är i stark utveckling. Vi erbjuder intressanta och utmanande jobb med goda möjligheter för dig att växa. I kuststaden Gävle har du nära till natur, kultur och upplevelser. Vill du vara med och ta Gävle in i framtiden? Nu söker vi dig som vill göra Gävle ännu bättre tillsammans med oss!

Välfärd Gävles medarbetare gör Gävle tryggare för barn, unga och äldre, personer med funktionsnedsättning och människor i utsatta situationer. Vi jobbar även med att skapa de bästa förutsättningarna för vuxnas lärande och för personlig utveckling. Vi erbjuder framtidsyrken som både utmanar och utvecklar och du jobbar med sånt som är viktigt på riktigt. Tillsammans gör vi Gävle tryggare!

ARBETSUPPGIFTER
Vill du arbeta med digital utveckling i en kommun som växer? Vi erbjuder dig ett intressant och utmanande jobb med goda möjligheter för dig att växa. Kom och var med och ta Gävle in i framtiden! Sök tjänsten som strateg inom digitalisering och gör Gävle digitalt tillsammans med oss!

I arbetsuppgifterna ingår att leda det strategiska arbetet för digitalisering inom sektor Välfärd. Strategiskt arbete med digitalisering är en del av övrigt utvecklingsarbete och görs i samarbete/dialog med övriga strateger och kontorschefer.
Du ansvarar för att initiera och vara projektägare för övergripande utvecklingsprojekt inom digitaliseringsområdet.
Du skapar goda samarbeten med viktiga samverkansparter och kravställer leverantörer och utförare.
Du ger ett strategiskt perspektiv på övergripande IT- och digitaliseringsfrågor tillsammans med IT-ansvarig och systemförvaltningsledare.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som
* Har högskoleutbildning inom systemvetenskap eller informatik eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer relevant.
* Mångårig erfarenhet av att leda utvecklingsarbeten eller genomdrivit större förändringsarbeten.
* Arbetat med digitalisering och har god förståelse för tekniken.

Meriterande om
* Du har arbetat i politiskt styrda organisationer.
* Känner till någon eller flera av Välfärd Gävles verksamhetsområden. (Socialtjänst, vuxenutbildning, kommunal hälso- och sjukvård, kommunala arbetsmarknadsinsatser.)

För att lyckas i rollen har du förmågan att skapa och bibehålla goda relationer, både intern och externt. Du samarbetar väl med personer i olika sammanhang och funktioner. Du har förmågan att skriva tydligt, klart och välstrukturerat samt har förmågan att anpassa dina texter utifrån den tilltänkta målgruppen.

Du har förmågan att noggrant analysera och bedöma olika typer av data för att dra väl genomtänkta slutsatser samt för att skapa fungerande lösningar. Du har förmågan att se vad som behöver prioriteras, är effektiv och använder resurserna för att på bästa sätt nå resultat.

ÖVRIGT
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Gävle kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt via Offentliga Jobb och inte via e-post eller pappersformat.

Om du söker en deltidstjänst hos oss så finns ett beslut inom Gävle kommun som innebär att du som tillsvidareanställd medarbetare kan begära att du vill arbeta heltid. En sådan begäran kan innebära att du kan behöva utföra andra arbetsuppgifter än dina ordinarie.

Gävle kommun hör till finskt förvaltningsområde. Om du därför utöver våra övriga kompetenskrav även talar finska, kan det vara en merit.

Varmt välkommen med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har Gävle kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. Visa mindre

Teknik- och digitaliseringsansvarig

Ansök    Mar 30    Experis AB    IT-strateg
Gävle Parkeringsservice söker en Teknik- och digitaliseringsansvarig som tillsammans med oss vill vara med i utvecklingen av både Gävle Parkeringsservice och Gävle kommun men även parkeringsbranschen i stort. Gävle Parkeringsservice, som ägs av Gävle kommun, uppför, äger, förvaltar och driver mobilitets- och parkeringsanläggningar i Gävle kommun. Bolaget ansvarar även för parkering på kommunens gatumark som omfattar parkeringsövervakning, fordonsflytt och... Visa mer
Gävle Parkeringsservice söker en Teknik- och digitaliseringsansvarig som tillsammans med oss vill vara med i utvecklingen av både Gävle Parkeringsservice och Gävle kommun men även parkeringsbranschen i stort.

Gävle Parkeringsservice, som ägs av Gävle kommun, uppför, äger, förvaltar och driver mobilitets- och parkeringsanläggningar i Gävle kommun. Bolaget ansvarar även för parkering på kommunens gatumark som omfattar parkeringsövervakning, fordonsflytt och tillhandahållande av betalinfrastruktur. Gävle Parkeringsservice skapar förutsättningar för staden att växa. Det innebär att vi uppför mobilitetshus i nya bostadsområden men även att vi underlättar för företagare, byggherrar och bostadsutvecklare genom att tillhandahålla smarta parkerings- och mobilitetslösningar.

Gävle Parkeringsservice är en del av en parkeringsbransch som står inför stora utmaningar. Den pågående digitaliseringen i samhället skapar stora möjligheter till effektiviseringar och ökad kundnytta inte minst inom parkering. Mobilitet och att tillhandahålla mobila tjänster är något som både Gävle Parkeringsservice och branschen i stort arbetar aktivt med. Genom att tillvarata digitaliseringens möjligheter skapar vi förutsättningar att tillhandahålla en hållbar mobilitet och därmed underlätta för alternativa och klimatsmarta färdsätt, något som både bidrar till högt satta miljömål och att underlätta i människors vardag.

Det är mot bakgrund av dessa stora och spännande utmaningar inom den digitala utvecklingen, både vad gäller parkeringsrelaterad IT (affärsnära lösningar till parkeringskunder) och verksamhetsrelaterad IT (processtöd), som bolaget nu behöver förstärka med en resurs inom området.

Vi söker därför en Teknik- och digitaliseringsansvarig som tillsammans med oss vill vara med i utvecklingen av både Gävle Parkeringsservice och Gävle kommun men även parkeringsbranschen i stort.

Då Gävle Parkeringsservice är ett nytt bolag som växer, men med relativt få anställda, så präglar det också rollen som Teknik- och digitaliseringsansvarig. Det förväntas att man är beredd att jobba både operativt såväl som strategiskt över ett brett område och i nära samarbete med bolagets övriga medarbetare. Rollen är direkt underställd VD och är en del av bolagets enhet för verksamhetsstöd.

Du arbetar aktivt med att stödja verksamhetens digitala transformation och säkerställer att verksamhetens krav på IT fångas upp, realiseras, utvecklas och effektivt förvaltas.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

* Ansvarar för att genomföra bolagets digitaliseringsstrategi

* Driva och kravställa "mjukvaran" i våra kunderbjudanden såsom parkeringsledningssystem, ANPR (registreringsnummeravläsning), betalningslösningar, bomsystem, incheckningssystem etc.

* Följa den digitala utvecklingen inom parkeringsbranschen

* Agera sakkunnig och strategiskt stöd till ledningen i frågor gällande informationsteknologi och digitalisering samt i affärsmässiga beslut.

* Utveckla IT-området samt arbetet med att ta fram, förankra och kommunicera strategiska och taktiska beslut

* Säkerställa en kostnadseffektiv, stabil och driftsäker IT-miljö.

* Bistå med expertkompetens vid systemval, upphandling och implementation.

* Agera dataskyddsombud och ansvara för bolagets arbete med GDPR och informationssäkerhet

* Ansvara för kontakter med leverantörer och konsulter inom området samt samverka med Gävle kommunkoncerns IT-råd

Vi ser att du som söker har 3-årig akademisk examen inom datavetenskap, systemvetenskap eller annan huvudinriktning mot IT. Alternativt annan utbildning eller erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig.

Vi söker dig som har teoretisk och praktisk kunskap inom verksamhetsområdet och som har en ekonomisk medvetenhet med förmåga att fatta affärsmässiga beslut. Du säkerställer och upprätthåller kvalitet och produktivitet samt arbetar på ett systematiskt, metodiskt och förtroendeskapande sätt.

Du har förmåga att snabbt sätta dig in i nya förutsättningar för att analysera och lösa komplexa arbetsuppgifter, vidare har du förmåga att kommunicera framgångsrikt och bygger argument med fakta. Du vågar prova nya arbetsmetoder som utvecklar verksamheten. Du är lojal mot fattade beslut och agerar med integritet.

Ansökan:

Välkommen med din ansökan senast 2021-04-25

I denna rekrytering samarbetar Gävle Parkeringsservice med Experis.

För frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Marjo Carlson rekryteringskonsult på 070-377 06 64 alternativt [email protected] Visa mindre

Upphandlings- och avtalsstrateg med inriktning på IT

Ansök    Aug 17    Gävle kommun    IT-strateg
Gävle växer och är i stark utveckling. Vi erbjuder intressanta och utmanande jobb med goda möjligheter för dig att växa. I kuststaden Gävle har du nära till natur, kultur och upplevelser. Vill du vara med och ta Gävle in i framtiden? Nu söker vi dig som vill göra Gävle ännu bättre tillsammans med oss! Styrning och stöd Gävle har ansvaret för den strategiska utvecklingen på övergripande nivå nära politiken. Våra medarbetare jobbar med helheten och samordna... Visa mer
Gävle växer och är i stark utveckling. Vi erbjuder intressanta och utmanande jobb med goda möjligheter för dig att växa. I kuststaden Gävle har du nära till natur, kultur och upplevelser. Vill du vara med och ta Gävle in i framtiden? Nu söker vi dig som vill göra Gävle ännu bättre tillsammans med oss!

Styrning och stöd Gävle har ansvaret för den strategiska utvecklingen på övergripande nivå nära politiken. Våra medarbetare jobbar med helheten och samordnar arbetet som är gemensamt för alla sektorer inom Gävle kommun. Tillsammans gör vi Gävle hållbart och utvecklande!

Tjänsten är placerad på IT- och utvecklingsavdelningen, som är en av Kommunledningskontorets sex avdelningar. IT- och utvecklingsavdelningen har cirka 85 medarbetare och avdelningens uppdrag är att tillhandahålla en stabil plattform anpassad till verksamheternas behov och att driva och samordna verksamhetsutveckling med stöd av IT.

IT- och utvecklingsavdelningen är en samarbetspartner till förvaltningar och bolag gällande utveckling, drift och förvaltning av system och IT-infrastruktur. I uppdraget ligger också att leda och stötta i verksamhetsutveckling samt strategisk och taktiskt planera utveckling tillsammans med verksamheterna och olika leverantörer.

ARBETSUPPGIFTER
Lockas du av att arbeta i en strategisk funktion inom IT-området där du påverkar och bidrar till ett effektivt och långsiktigt IT-arbete? Bra, då kanske just du är den upphandlings- och avtalsstrateg vi söker! Hos oss kommer din kompetens vara värdefull och viktig för att åstadkomma den bästa tänkbara IT-leveransen till våra kunder, nu och i framtiden. Tillsammans gör vi Gävle hållbart!

Som upphandlings- och avtalsstrateg på IT- och utvecklingsavdelningen leder och driver du ditt och avdelningens arbete inom området upphandling och avtal. Du har en viktig och nätverkande roll där du tillsammans med inköpsfunktionen och i samarbete med våra verksamheter i kommunkoncernen ansvarar för arbetet med upphandlingar av IT och IT-relaterade tjänster.

I rollen som upphandlings- och avtalsstrateg tar du tillsammans med våra verksamheter fram upphandlingskrav och genomför avrop på befintliga ramavtal. En lika viktig och betydelsefull del i uppdraget är att implementera nya avtal och följa upp befintliga för att säkerställa dess efterlevnad och ett gott samarbete med våras leverantörer. Vidare ansvarar du för dokumentation av till exempel besluts- och upphandlingsunderlag samt sammankallar och leder möten.

Genom omvärldsbevakning håller du dig uppdaterad inom upphandlingsstrategier samt teknikområdet på en övergripande nivå. Tillsammans med avdelningens övriga strateger ingår du i en stabsfunktion där ni tillsammans i ett nära samarbete identifierar och samlar in verksamheternas nuvarande och framtida behov.

Det kommer att finnas stora möjligheter att påverka och utforma arbetssättet inom området. Du samarbetar med den övriga avdelningen och rapporterarar till chefen för IT- och utvecklingsavdelningen.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har en högskoleutbildning inom ett för tjänsten relevant område. Du har flerårig erfarenhet av upphandling enligt LOU och att bereda av upphandlingsunderlag inom IT, samt erfarenhet av att följa upp avtal och att jobba med leverantörsstyrning. Det är meriterande om din erfarenhet är från ett arbete i en större organisation, gärna inom IT området. Vi ser gärna att du arbetat med projektledning eller i en liknande ledarroll.

Som upphandlings- och avtalsstrateg arbetar du strukturerat och har förmåga och intresse av att arbeta med det systematiska förbättringsarbetet. Du har drivkraft att arbeta självständigt i ditt uppdrag samtidigt som du skapar samarbeten där du etablerar trovärdighet, förtroende och når inflytande. För dig är det viktigt med goda relationer såväl internt som externt.

I rollen som upphandlings- och avtalsstrateg förväntas du ligga i framkant inom ditt kompetensområde vilket förutsätter att du tar initiativ och söker information inom området som du sedan pedagogiskt och engagerande delar med dig av till din omgivning. Du utvärderar dina handlingar och beslut utifrån kundens och verksamhetens nuvarande och framtida behov.

Stor vikt för tjänsten är att du har goda språkkunskaper i svenska och att du förmedlar information tydligt och enkelt, både muntligt och skriftligt.

ÖVRIGT
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Gävle kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt via Offentliga Jobb och inte via e-post eller pappersformat.

Om du blir inbjuden till en intervju för en tjänst hos oss i Gävle kommun ska du uppvisa giltig identitetshandling där medborgarskap kan utläsas. Om du är tredjelandsmedborgare uppvisar du giltigt arbets- och uppehållstillstånd, LMA-kort eller kopia av Migrationsverkets mottagna ansökan om förlängt uppehållstillstånd.
Behöver du ett personbevis? Beställ via www.skatteverket.se

Om du söker en deltidstjänst hos oss så finns ett beslut inom Gävle kommun som innebär att du som tillsvidareanställd medarbetare kan begära att du vill arbeta heltid. En sådan begäran kan innebära att du kan behöva utföra andra arbetsuppgifter än dina ordinarie.

Gävle kommun hör till finskt förvaltningsområde. Om du därför utöver våra övriga kompetenskrav även talar finska, kan det vara en merit.

Varmt välkommen med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har Gävle kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. Visa mindre

IT-ansvarig för strategisk IT-utveckling och IT-support

Vi söker en IT-ansvarig till vårt team Är du erfaren och samarbetsorienterad inom IT-området och vill arbeta på en myndighet som verkar inom det högaktuella området arbetsmiljö? Vill du vara med och vidareutveckla och forma en expertmyndighet som har möjlighet att påverka både nationellt och internationellt? Önskar du varierade arbetsuppgifter som inkluderar både strategiskt och operativt arbete inom IT? Då kan jobbet som IT-ansvarig hos oss vara något fö... Visa mer
Vi söker en IT-ansvarig till vårt team
Är du erfaren och samarbetsorienterad inom IT-området och vill arbeta på en myndighet som verkar inom det högaktuella området arbetsmiljö? Vill du vara med och vidareutveckla och forma en expertmyndighet som har möjlighet att påverka både nationellt och internationellt? Önskar du varierade arbetsuppgifter som inkluderar både strategiskt och operativt arbete inom IT? Då kan jobbet som IT-ansvarig hos oss vara något för dig!
Vårt uppdrag
Myndigheten för arbetsmiljökunskap inrättades 2018 och har sitt säte i Gävle. Myndighetens uppdrag är att sammanställa och tillgängliggöra forskningsbaserad kunskap om arbetsmiljö, utvärdera och analysera effekter av statliga reformer, följa och främja kunskapsuppbyggnad om arbetsmiljöfrågor både inom EU och andra länder samt följa och främja företagshälso-vårdens utveckling. Vår ambition är att bidra till att skapa förutsättningar för ett friskt, glädjefyllt och hållbart arbetsliv genom att vara ett nationellt kunskapscentrum för frågor som rör arbetsmiljö.
Vi söker nu en engagerad IT-ansvarig med placering vid en av myndighetens tre funktioner. Vår IT-miljö som stöds av annan statlig myndighet, är för närvarande huvudsakligen Microsoft-baserad.
Dina arbetsuppgifter
Som IT-ansvarig kommer du att arbeta med myndighetens övergripande IT-frågor samt IT-support för medarbetarna. Det innebär arbete på både strategisk och operativ nivå.
Du driver utvecklingsfrågor inom IT-området för myndigheten. Du bidrar till nya och uppdaterade styrdokument som policys och rutiner inom IT-området. Du har ett säkerhetstänkande när det gäller IT-lösningar och du kan utföra arbetsuppgifter inom IT-säkerhet.
Du löser myndighetens dagliga IT-problem och svarar på frågor genom telefon, e-post, fjärrstyrning eller fysiskt på plats. Du är beställare och kravställare till våra leverantörer inom IT, inklusive den statliga myndighet som för närvarande tillhandahåller vår IT-miljö. Du ansvarar för våra IT-licenser inom IT-området. Andra arbetsuppgifter är felsökning och konfigurering liksom installering av datorer och att sätta upp integrationer mellan myndighetens IT-miljö och andra digitala system/tjänster.
Du kommer att arbeta självständigt i rollen som IT-ansvarig med bland annat support av system, program och datorer. Vidare kan du få arbeta med sammanställningar, uppföljningar, statistik samt ta fram beslutsunderlag. Du kommer också utifrån din roll att vara ett stöd i hantering av avtal inom IT-området, upphandling av IT-utrustning och inköp av mobiltelefoner. Du kan även komma att representera myndigheten externt i de frågor som är relevanta för tjänsten.
Våra förväntningar på dig
Du har en treårig gymnasial utbildning med inriktning mot IT alternativt annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Meriterande är utbildning på eftergymnasial nivå inom IT-området. Du behöver också ha arbetslivserfarenhet inom IT-utveckling och IT-support. Du har goda kunskaper i Microsoft operativsystem bl.a. Win10 och Microsoft 365. Du har ett allmänt tekniskt intresse och besitter goda kunskaper om datorer, system och teknik. Vi söker dig som är en problemlösare och ser möjligheter i stället för problem.
Vi söker dig som är en utmärkt lyssnare och kan kommunicera väl med både verksamhetens medarbetare och tekniska specialister. Du behöver vara serviceinriktad eftersom du kommer att ge service åt myndighetens alla medarbetare, funktionssamordnare och GD.
Du ska vara självgående och initiativrik, till exempel gällande utredningar, design-principer och genomföranden. God samarbetsförmåga behövs för att kunna ingå i - och bistå projektgrupper, medverka vid upphandlingsunderlag samt ge support till medarbetarna gällande vår digitala kommunikation.
Vi söker en person som trivs i en roll med stort ansvar, då tjänsten är nyinrättad i en ensamroll. Som person är du analytisk och rapporterar inom givna tidsramar. Du utrycker dig välformulerat och tydligt i tal och skrift på svenska.
Eftersom myndigheten fortfarande befinner sig i ett uppbyggnadsskede, är ganska liten med cirka 20 tillsvidareanställda och flertalet visstidsanställda, kommer vi att värdera personliga kompetenser högt.
Anställningens omfattning och villkor
Arbetssättet på kontoret är organiserat i team som förutsätter att medarbetare är på plats på kontoret i Gävle en stor del av tiden. Anställningen är en allmän visstidsanställning på heltid i ett år med placeringsort Gävle, tillträde snarast enligt överenskommelse. Eventuell möjlighet till förlängning eller tillsvidareanställning finns. Myndigheten erbjuder månadslön med individuell lönesättning, statliga förmåner och anställningsvillkor och praktiserar förtroendearbetstid för samtliga anställda. Vidare omfattas myndigheten av det centrala kollektivavtalet Villkorsavtalet.
Låter detta intressant?
Välkommen med din ansökan bestående av CV och ett personligt brev senast 2021-08-01. Sänd din ansökan till [email protected] och märk den med D-nr. P 2021–000009. Myndigheten behandlar alla ansökningar i enlighet med GDPR.
Om du har några frågor om rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta Annica Skarpfors (HR-ansvarig), 026-14 84 04, eller om arbetets innehåll, kontakta Joakim Silfverberg (funktionssamordnare), 026-14 84 05. Vår fackliga representant är Christer Gustafsson (SACO), 076-827 44 72.
Myndigheten för arbetsmiljökunskap strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är
fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla. I rekryteringsprocessen har vi tagit ställning till samarbetspartners och annonsvägar och undanber oss säljsamtal från rekryteringsföretag och annonssäljare.
Öppen för alla
Vi fokuserar på din kompetens, inte dina övriga förutsättningar. Vi är öppna för att anpassa rollen eller arbetsplatsen efter dina behov. Visa mindre

IT-strateg med inriktning integration, information och identitet

Gävle är en kommun i utveckling. Hos oss kan du göra skillnad på riktigt. För alla som bor i Gävle. För Gävle som plats. Vi erbjuder intressanta och utmanande jobb, 7 500 kollegor och goda möjligheter för dig att växa. Här är det nära till allt, både inom kommunen och ut i världen. Nu söker vi dig som vill göra Gävle ännu bättre tillsammans med oss! Inom Styrning och stöd Gävle befinner du dig i händelsernas centrum. Våra knappt 300 medarbetare jobbar med... Visa mer
Gävle är en kommun i utveckling. Hos oss kan du göra skillnad på riktigt. För alla som bor i Gävle. För Gävle som plats. Vi erbjuder intressanta och utmanande jobb, 7 500 kollegor och goda möjligheter för dig att växa. Här är det nära till allt, både inom kommunen och ut i världen. Nu söker vi dig som vill göra Gävle ännu bättre tillsammans med oss!

Inom Styrning och stöd Gävle befinner du dig i händelsernas centrum. Våra knappt 300 medarbetare jobbar med saker som är gemensamma för alla inom Gävle kommun. Vi ser helheten, samordnar arbetet mellan sektorerna och ansvarar för den strategiska utvecklingen på övergripande nivå. Hos oss jobbar du nära politikerna och vet ofta först vad som är på gång. Tillsammans gör vi Gävle hållbart och utvecklande!ARBETSUPPGIFTER
Lockas du av att arbeta med strategiska IT-frågor som rör integration, information och identitet. Då kanske just du är den IT-strateg vi söker! Hos oss kommer din kompetens vara värdefull och viktig för att åstadkomma den bästa tänkbara och effektiva IT-leveransen till våra kunder, nu och i framtiden. Tillsammans gör vi så att Gävle utvecklas!

IT- och utvecklingsavdelningen är en samarbetspartner till sektorer och bolag gällande utveckling, drift och förvaltning av system och IT-infrastruktur. Vårt uppdrag är att göra andra bättre vilket vi gör genom att vi tillhandahåller en stabil teknisk plattform anpassad till verksamheternas behov samt driver och samordnar verksamhetsutveckling med stöd av IT.

Som IT-strateg har du det strategiska ansvaret i objektet som ansvarar för integration, information och identitet. Du samordnar och leder arbetet där kollegor, interna och externa parter ingår för att utveckla tjänster som skapar värde och nytta för verksamheten. Du är kravställare och ansvarig för framtagande av beslutsunderlag för teknikval, investeringar och upphandlingar inom berörda områden. Arbetsuppgifterna är växelvis strategiska och operativa med tyngdpunkt på det strategiska. Du ansvarar för planering och uppföljning av ekonomi kopplat till de olika teknikområdena.

Du ingår i den gruppering som arbetar med IT-infrastruktur vilket leder till närhet med kollegor inom samma IT-område och en egen utveckling. I rollen ingår även omvärldsbevakning inom områdena integration, information och identitet.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har högskoleutbildning inom IT-området eller utbildning och arbetslivserfarenhet som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Du har flerårig arbetslivserfarenhet av strategiskt och operativt arbete inom IT-infrastruktur för något av områdena integration, information och identitet. Vi ser gärna att du kan skapa långsiktiga planer samt beslutsunderlag på en strategisk nivå. Du har erfarenhet av att fånga verksamhetens behov och översätta till en behovsanpassad och effektiv IT-arkitektur samt erfarenhet av att föreslå, utforma samt uppdragsleda införandet av nya tekniklösningar.

Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete med informationsarkitektur och integrationsarkitektur. Det är önskvärt att du har erfarenhet av ekonomisk planering och uppföljning.

Vi arbetar kommunövergripande med utgångspunkten att göra andra bättre. För att lyckas hos oss kombinerar du initiativ och vilja att nå resultat med lusten att göra tillsammans. Du planerar aktiviteter och uppdrag i god tid och tar möjliga förändringar i beaktande. Du har en förmåga att sätta dig in i nya områden samt förstår helheten och de behov som finns. Du är en god lyssnare och har lätt att kommunicera, bygga relationer och skapar förtroende hos olika målgrupper. Du sätter kunden i fokus och försöker hitta den bästa lösningen.

Tjänsten är säkerhetsklassad vilket innebär att säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras i samband med anställning. I och med att du söker tjänsten samtycker du till att genomgå en säkerhetsprövning.

ÖVRIGT
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Gävle kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt via Offentliga Jobb och inte via e-post eller pappersformat.

Gävle kommun hör till finskt förvaltningsområde. Om du därför utöver våra övriga kompetenskrav även talar finska, kan det vara en merit.

Varmt välkommen med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har Gävle kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. Visa mindre

Vi söker en Nätverksspecialist till Gävle kommun IT

Ansök    Jul 16    Randstad AB    IT-strateg
Nätverksspecialist Vill du jobba på en arbetsplats där din kompetens är värdefull? Lockas du av att arbeta inom ett område som befinner sig i en spännande och snabb utvecklingsfas? Ta då chansen och sök in till tjänsten som Nätverksspecialist hos Gävle kommun. Här kommer din kompetens vara värdefull och viktig för att åstadkomma den bästa tänkbara och effektiva IT-leveransen till kommunens kunder, nu och i framtiden. Arbetsbeskrivning Tjänsten är pla... Visa mer
Nätverksspecialist
Vill du jobba på en arbetsplats där din kompetens är värdefull? Lockas du av att arbeta inom ett område som befinner sig i en spännande och snabb utvecklingsfas? Ta då chansen och sök in till tjänsten som Nätverksspecialist hos Gävle kommun. Här kommer din kompetens vara värdefull och viktig för att åstadkomma den bästa tänkbara och effektiva IT-leveransen till kommunens kunder, nu och i framtiden.Arbetsbeskrivning

Tjänsten är placerad på IT-enheten, i gruppen Drift och Underhåll, där uppdraget är att se till att driftmiljön är stabil och pålitlig och att samtliga kunders verksamhetssystem förvaltas på ett effektivt och ändamålsenligt sätt.Inom enheten arbetar ca 90 medarbetare och i din närmsta arbetsgrupp ingår cirka 20 medarbetare i roller som drifttekniker och tekniska specialister. Som Nätverksspecialist har du en viktig uppgift att designa och säkerställa en effektiv nätverksarkitektur som stämmer med kommunens olika verksamheters nuvarande och framtida krav.

Dina arbetsuppgifter kommer bland annat att innebära:

- Arbete med drift och förvaltning inom nätverksområdet.

- Arbete med felsökning och problemlösning vid eventuella driftstörningar samt att kontinuerligt föreslå och genomföra förbättringar.

- Arbeta i olika utvecklingsprojekt som specialist och koordinera och samordna uppdrag inom ditt kompetensområde.

- Bedriva strukturerad omvärldsbevakning, dela med dig av kunskaper och erfarenheter till dina kollegor, samt dokumentera löpande arbete och lösningar så andra förstår.

- Delta och rådgöra i arbete med till exempel upphandlingar och strategiska teknikval och även leda möten med kollegor, kunder och leverantörer.Kvalifikationer

Vi ser att du som söker denna tjänst har en högskoleutbildning inom IT, alternativt annan utbildning som vi tillsammans med arbetsgivaren bedömer likvärdig och relevant för tjänsten.Du har cirka tre års arbetslivserfarenhet inom nätverk (exempelvis TCP/IP, DNS, DHCP, LAN, WAN, WLAN) och besitter också erfarenhet av arbete med nätverkssäkerhet. Att arbeta inom storskaliga nätverksarkitekturer är något du är van vid och du har god kunskap inom design av nätverksarkitekturer för storskaliga och driftsäkra miljöer, samt erfarenhet av routing och switching, Det är också meriterande om du har erfarenhet av tekniker som SDN, BGP, OSPF, QoS eller IoT.

Goda språkkunskaper i både tal och skrift i svenska och engelska är ett krav, likaså B-körkort.

Som nätverksspecialist kommer ditt arbete bidra till alla delar av Gävle kommuns verksamheter och du kommer möta både kunder i verksamheten samt leverantörer och kollegor. Därför är det viktigt att du har en god samarbetsförmåga, en fallenhet för att ta initiativ inom ditt arbetsområde och tar ansvar för att uppgifter slutförs. Du är prestigelös och vill både lära dig av andra samt dela med dig av din kunskap, och har lätt för att skapa långsiktiga relationer och samarbeten.

Då ditt arbete påverkar många användare är det viktigt att du är noggrann och följer och lever upp till lagar, riktlinjer och policys. Att leverera lösningar med hög kvalité är viktigt för dig.

För oss är det viktigt att all kompetens på arbetsmarknaden tillvaratas. Vi välkomnar alla sökande och eftersträvar mångfald.

Var med och framtidssäkra Gävle

Gävle är en kommun i utveckling. Hos oss kan du göra skillnad på riktigt, och inom Styrning och stöd Gävle befinner du dig i händelsernas centrum. Våra knappt 300 medarbetare jobbar med saker som är gemensamma för alla inom Gävle kommun. Vi ser helheten, samordnar arbetet mellan sektorerna och ansvarar för den strategiska utvecklingen på övergripande nivå. Hos oss jobbar du nära politikerna och vet ofta först vad som är på gång. Tillsammans gör vi Gävle hållbart och utvecklande!Sista ansökningsdag: 2019-08-11, urval och intervjuer kommer att ske löpande. Tjänsten kan komma att bli tillsatt innan sista ansökningsdag, ansök därför så snart som möjligt.

För information: Frida Linngård, rekryteringskonsult: [email protected] Visa mindre

Business Intelligence Consultant

Ansök    Jun 27    Randstad AB    IT-strateg
Business Consultant Vill du hjälpa Europas mest spännande retail-aktörer med systemimplementering? Vi letar efter en Business Consultant som vi kan satsa på och utveckla för att bli en av Europas bästa rådgivare inom PIM. Vi har jobbat med e-handel sedan vi startade 2010 och har fokuserat uteslutande på digital handel de senaste fyra åren. Nu söker vi dig som vill stärka vårt PIM-team i Sverige. Arbetsbeskrivning Vi har många projekt som planeras för 2... Visa mer
Business Consultant
Vill du hjälpa Europas mest spännande retail-aktörer med systemimplementering? Vi letar efter en Business Consultant som vi kan satsa på och utveckla för att bli en av Europas bästa rådgivare inom PIM. Vi har jobbat med e-handel sedan vi startade 2010 och har fokuserat uteslutande på digital handel de senaste fyra åren. Nu söker vi dig som vill stärka vårt PIM-team i Sverige.

Arbetsbeskrivning

Vi har många projekt som planeras för 2019 och 2020, och med 50 solida utvecklare i ryggen är vi väl rustade för den tekniska delen. Vi har idag flera rådgivare som hjälper till med det mesta, men för att möta framtiden och de projekt som är på gång behöver vi stärka vårt team. PIM-konsulterna hos oss använder vår interna kompetens inom den tekniska biten, men vi behöver fler personer som kan gå in i kunddialogen och kartlägga kundens behov. Du behöver inte vara lika bred kompetensmässigt som de PIM-konsulter vi har idag, men man måste vara bekväm med att ta en dialog med en VD, en försäljningschef och en marknadschef i företag med en omsättning på över 1 miljard kronor och få ned kundens ofta lösa behov till en konkret lösning. Helt enkelt till något som utvecklarna kan börja arbeta med. Kanske har du haft roller som PIM-ansvarig, arbetat med implementering av CRM, ERP eller liknande?

Kvalifikationer

Du behärskar svenska och engelska i så väl tal som skrift.
Du kan haft roller som PIM-ansvarig, arbetat med implementering av CRM, ERP eller liknande. Du är trygg att arbeta rådgivande och konsultativt med kunder i projektform och att vägleda i forum såsom workshops.

Vi lägger stor vikt vid din personliga lämplighet i tillsättningen av denna tjänst. Som person är du både kommunikativ och kundfokuserad. Du är en initiativtagare som inte ser problem som hinder och alltid söker nya sätt att samarbeta med personer i din närhet.

För oss är det viktigt att all kompetens på arbetsmarknaden tillvaratas. Vi välkomnar alla sökande och eftersträvar mångfald.

Om Företaget

Med över 70 e-handels experter spridda över 7 kontor börjar vi bli en betydande spelare även globalt. De personer som söker sig till oss gör det för att de kanske inte får jobba tillräckligt med e-handelsprojekt (vi har det), eller vill jobba med kollegor som utmanar och utvecklar (vi har det också). Vi är annars ganska lika andra konsultföretag, men vi sitter inte ute hos kunder (förutom möten och workshops), fokuserar på resultat, arbetar tillsammans med kollegor från flera olika kulturer och har inga offentliga kunder. De senaste tre har vi blivit Partner of the Year hos InRiver PIM och vid senaste medarbetarundersökningen betygsatte 89% av de anställda på Geta arbetsplatsen som 7 eller högre på 10-gradig skala .

Sista ansökningsdag: 2019-07-21

Andreas Dahlén, Rekryteringskonsult på Randstad, 070 573 2443

[email protected]

Anställningsomfattning: Heltid, tillsvidareanställning. Visa mindre

Business Intelligence Consultant

Ansök    Maj 24    Randstad AB    IT-strateg
Business Intelligence Consultant Vill du hjälpa Europas mest spännande retail-aktörer med systemimplementering? Vi letar efter en Business Consultant som vi kan satsa på och utveckla för att bli en av Europas bästa rådgivare inom PIM. Vi har jobbat med e-handel sedan vi startade 2010 och har fokuserat uteslutande på digital handel de senaste fyra åren. Nu söker vi dig som vill stärka vårt PIM-team i Sverige. Arbetsbeskrivning Vi har många projekt som pl... Visa mer
Business Intelligence Consultant
Vill du hjälpa Europas mest spännande retail-aktörer med systemimplementering? Vi letar efter en Business Consultant som vi kan satsa på och utveckla för att bli en av Europas bästa rådgivare inom PIM. Vi har jobbat med e-handel sedan vi startade 2010 och har fokuserat uteslutande på digital handel de senaste fyra åren. Nu söker vi dig som vill stärka vårt PIM-team i Sverige.

Arbetsbeskrivning

Vi har många projekt som planeras för 2019 och 2020, och med 50 solida utvecklare i ryggen är vi väl rustade för den tekniska delen. Vi har idag flera rådgivare som hjälper till med det mesta, men för att möta framtiden och de projekt som är på gång behöver vi stärka vårt team. PIM-konsulterna hos oss använder vår interna kompetens inom den tekniska biten, men vi behöver fler personer som kan gå in i kunddialogen och kartlägga kundens behov. Du behöver inte vara lika bred kompetensmässigt som de PIM-konsulter vi har idag, men man måste vara bekväm med att ta en dialog med en VD, en försäljningschef och en marknadschef i företag med en omsättning på över 1 miljard kronor och få ned kundens ofta lösa behov till en konkret lösning. Helt enkelt till något som utvecklarna kan börja arbeta med. Kanske har du haft roller som PIM-ansvarig, arbetat med implementering av CRM, ERP eller liknande?

Kvalifikationer

Du behärskar svenska och engelska i så väl tal som skrift.
Du kan haft roller som PIM-ansvarig, arbetat med implementering av CRM, ERP eller liknande. Du är trygg att arbeta rådgivande och konsultativt med kunder i projektform och att vägleda i forum såsom workshops.

Vi lägger stor vikt vid din personliga lämplighet i tillsättningen av denna tjänst. Som person är du både kommunikativ och kundfokuserad. Du är en initiativtagare som inte ser problem som hinder och alltid söker nya sätt att samarbeta med personer i din närhet.

För oss är det viktigt att all kompetens på arbetsmarknaden tillvaratas. Vi välkomnar alla sökande och eftersträvar mångfald.

Om Företaget

Med över 70 e-handels experter spridda över 7 kontor börjar vi bli en betydande spelare även globalt. De personer som söker sig till oss gör det för att de kanske inte får jobba tillräckligt med e-handelsprojekt (vi har det), eller vill jobba med kollegor som utmanar och utvecklar (vi har det också). Vi är annars ganska lika andra konsultföretag, men vi sitter inte ute hos kunder (förutom möten och workshops), fokuserar på resultat, arbetar tillsammans med kollegor från flera olika kulturer och har inga offentliga kunder. De senaste tre har vi blivit Partner of the Year hos InRiver PIM och vid senaste medarbetarundersökningen betygsatte 89% av de anställda på Geta arbetsplatsen som 7 eller högre på 10-gradig skala .

Sista ansökningsdag: 2019-06-23

Andreas Dahlén, Rekryteringskonsult på Randstad, 070 573 2443

[email protected]

Anställningsomfattning: Heltid, tillsvidareanställning. Visa mindre