Lediga jobb som Militärt arbete i Gävle

Se lediga jobb som Militärt arbete i Gävle. Genom att välja en specifik arbetsgivare kan du även välja att se alla jobb i Gävle som finns hos arbetsgivaren.

Materiellhanterare vid Gävleborgsgruppen

Ansök    Jun 14    Försvarsmakten    Officer
Gävleborgsgruppen är en MR-grupp inom Militärregion Mitt som ansvarar för stöd och utveckling/utbildning av Hemvärnsförband och frivilliga försvarsorganisationer i Gävleborgs län samt Älvkarleby kommun. Logistiksektionen stödjer hemvärnsbataljonen avseende logistik och teknisk tjänst. Sektionen består idag av en sektionschef, materielredogörare och materielhanterare. Sektionen skall samordnat och i nära samarbete med övriga sektioner på utbildningsgruppe... Visa mer
Gävleborgsgruppen är en MR-grupp inom Militärregion Mitt som ansvarar för stöd och utveckling/utbildning av Hemvärnsförband och frivilliga försvarsorganisationer i Gävleborgs län samt Älvkarleby kommun.

Logistiksektionen stödjer hemvärnsbataljonen avseende logistik och teknisk tjänst.

Sektionen består idag av en sektionschef, materielredogörare och materielhanterare. Sektionen skall samordnat och i nära samarbete med övriga sektioner på utbildningsgruppen och hemvärnsbataljonen bl.a. svara för materielfördelning, grundtillsyn, särskild tillsyn, hantera materiel i bruk och vara logistiskt stöd vid utbildningens planering och genomförande. Sektionen stödjer även avseende viss administration och genomförande av utbildning.

Vi erbjuder dig ett arbete där du får möjlighet att arbeta med logistikfrågor i hela dess bredd och där du förväntas knyta många kontakter och arbeta både självständigt och i grupp.

 

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Stödja övriga på sektionen och hantering av materielen för ett krigsförband.

Du stödjer även genomförande av förbandsövningar, insatser eller annan utbildning beroende på din kompetens inom Logistikområdet. 

Dina uppgifter kommer bl. a. att bestå av att:


• Vara ansvarig för vård av fordon
• Stödja förbandets materieltjänst bl.a. inventering av materiel
• Stödja förbandet med utbildningsmateriel inför övningar
• Ha kontakt med Fortverket och civila entreprenader när det gäller våra byggnader

 

Arbetet ställer krav på flexibilitet och vilja att lära sig våra arbetsmetoder samt att vara serviceinriktad.

Du har ett eget ansvar för hur arbetet genomförs och förväntas ha ett nära samarbete med dina kollegor på sektionen och utbildningsgruppen men även med hemvärnsbataljonens personal. Du har vana av att arbeta självständigt. Arbetet sker i huvudsak i våra lokaler i Gävle men tjänstgöring i fält kan förekomma vid övningsverksamhet.

 

Kvalifikationer

God förmåga att kommunicera på svenska i såväl tal som skrift

Kunskap om Microsoft office (excel, word och powerpoint)

Genomförd militär utbildning (värnplikt, GUF eller GMU)
Körkort klass B, manuell


Meriterande

Kunskap om hemvärnet och frivilligorganisationernas organisation och verksamhet

Aktuell erfarenhet av Försvarsmaktens och Hemvärnets verksamheter

Körkort klass C

Militärt förarbevis

 

Personliga egenskaper

Vi söker dig som stimuleras av att arbeta med människor, tycker om att arbeta självständigt och skapa goda kontakter. Vi värdesätter ett prestigelöst förhållningssätt och en förmåga till anpassning efter läge eller arbetsuppgifter. Ditt arbete kommer i stora delar bestå av att hjälpa andra att göra ett bra jobb, det innebär att det du behöver vara serviceinriktad.
Vi ser gärna att du har en pedagogisk förmåga och erfarenhet samt vana att arbeta strukturerat mot uppsatta mål. Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet.

 

Övrigt

Tjänsten är en SÄVA anställning upp till 12 månader. Tjänsten är placerad i säkerhetsklass och tillträde sker efter genomförd säkerhetsprövning.

Arbetsort: Gävle
Tillträde: Enligt överenskommelse
Lön: Enligt överenskommelse
Enhet: Gävleborgsgruppen, Logistiksektionen

 

Fackliga representanter: Nås via växeln: 08-584 540 00

OFR/O Per-Erik Pallin

OFR/S  Anders Hamrén

SACO  Margareta Hessling

SEKO  Kurt Ragnarsson

 

Välkommen med din ansökan senast 2023-08-07. Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av Fanjunkare Lennart Falheim,
Chef Logistiksektionen
Telefon 0766-492986,
[email protected]

 

 

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Mellersta Militärregionen (MR M) är ett krigsförband och en Organisationsenhet där Chef och Stab är lokaliserad till Kungsängen. Organisationen består av Chef med stab, sex utbildningsgrupper för utbildning och stöd av hemvärn samt ca 7000 hemvärnssoldater organiserade i elva bataljoner och ett antal fristående enheter.

Chefen för Mellersta Militärregionen med regional stab leder underställda förband, samverkar med regionala och lokala aktörer, leder säkerhets- och underrättelsetjänsten samt stödjer operativ- och taktisk chef som löser uppgift inom regionen. Regionen fungerar också som en länk mellan Försvarsmakten och civilsamhället, har ett aktivt samarbete med länsstyrelse och region. Vid behov leder även MR M insatser, exempelvis vid nationella krissituationer och stöd till samhället. Militärregionen löser uppgifter i fred, kris och krig.

Mellersta Militärregionens organisation och verksamhetsområde omfattar de geografiska länen Stockholms, Uppsala, Södermanlands, Västmanlands, Dalarnas och Gävleborgs län. Utbildningsgrupp och hemvärn finns i varje län.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands.
Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes. Visa mindre

Bataljonshandläggare OF2 till Gävleborgsgruppen

Ansök    Mar 30    Försvarsmakten    Officer
Det här är jobbet för dig som har en gedigen erfarenhet från förbandsutbildning. Gävleborgsgruppen (GBG) är en militärregiongrupp med ansvar för att utveckla 18:e hemvärnsbataljonen. Bataljonen består av en bataljonsstab, ledningspluton, två insatskompanier, ett bevakningskompani, en båtpluton och en flyggrupp. Militärregiongruppen ansvarar även för logistikstöd och administrativt stöd till hemvärnsbataljonen.  Som bataljonshandläggare ingår du i utbildni... Visa mer
Det här är jobbet för dig som har en gedigen erfarenhet från förbandsutbildning.

Gävleborgsgruppen (GBG) är en militärregiongrupp med ansvar för att utveckla 18:e hemvärnsbataljonen. Bataljonen består av en bataljonsstab, ledningspluton, två insatskompanier, ett bevakningskompani, en båtpluton och en flyggrupp. Militärregiongruppen ansvarar även för logistikstöd och administrativt stöd till hemvärnsbataljonen.  Som bataljonshandläggare ingår du i utbildningssektionen.

Huvudsakliga arbetsuppgifter


• Planerar kompaniövningar/bataljonsövningar i samråd med förbandschefer och chefen utbildningssektionen
• Handlägger bataljonens ärenden gentemot GBG och lottar dessa vidare inom GBG/MRM
• Ansvarar för uppföljning av bataljonens kompletterande utbildning (KU). Du kvalitetssäkrar övningsplaner samt beställer materiel, övningsterräng med mera för 18:e hemvärnsbataljonens KU
• Planerar och genomför utbildning av hemvärnssoldater- och befäl vid övningar och kurser.
• Planerar och genomför utbildning inom ramen för hemvärnsbataljons (kompanis-, plutons- och grupps) uppgifter.


KRAV
Kvalifikationer 


• Yrkesofficer OF 2 alternativt erfaren OR 7
• B-körkort
• God fysisk förmåga
• Grundläggande utbildning i markstrid på grupp- plutonsnivå
• Förtrogenhet av bataljonssystemet (både markstrid, funktioner och stabsarbete)
• Faktisk kompetens skjutledare SUSA/ FUSA

Personliga egenskaper
Du gillar att stå mitt ute i verksamheten under övningar men förstår också att en bra övning kräver noggrann planering och administration och här har du god förmåga, liksom i att genomföra övningar. Du är en kommunikativ person som tycker om att skapa nya kontakter. Du ser det också som en positiv utmaning att jobba med olika typer av soldater och människor samt har ett situationsanpassat förhållningssätt.

För att bli skicklig och trovärdig  som utbildningsofficer inser du också att du måste vara duktig på det som du lär ut och du tar ansvar för egen kompetensutveckling. Du är säkerhetsmedveten ur både ett säkerhetsskydds- och verksamhetssäkerhetsperspektiv. Du är ansvarstagande och initiativrik med god förmåga att såväl självständigt som i arbetslaget driva arbetet framåt. Du delar Försvarsmaktens värdegrund och uppförandekod.

 Stor vikt kommer att läggas vid din personliga lämplighet.

Som del av utbildningssektionen är du en god kamrat. Du är ansvarsfull, noggrann, lojal och social samt har god samarbetsförmåga. Du har förmåga att arbeta såväl självständigt som tillsammans med andra.

Är du före detta yrkesofficer är du också välkommen att söka tjänsten. Dock bör det inte ha gått alltför många år sedan du senast hade kontakt med Försvarsmakten.

MERITERANDE


• Erfarenhet av befattning vid förband med till exempel inriktning mot säkerhetsförbands-, markstrids- eller spaningstjänst
• God administrativ förmåga
• God förmåga att uttrycka sig i tal och skrift
• Hög social kompetens och samarbetsförmåga
• Förmåga att leda arbetsgrupper
• Färdighet i system PRIO, Microsoft Office samt intranätet emilia (samarbetsyta) , dokumenthantering i VIDAR samt LIFT
• Militärt förarbevis på PB8, personbil, minibuss och SPRINT

Övrig information
Tillsvidareanställning, provanställning kan komma att tillämpas
Arbetsort: Gävle. Tjänstgöring på andra orter förekomma
Tjänsten innebär under vissa perioder helg- och kvällstjänstgöring

Tjänstgöringsgrad: heltid
Tillträde: efter överenskommelse
Individuell lönesättning tillämpas

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av: major Mikael Burstedt chef utbildningssektionen telefon 070-5235958 eller av fanjunkare Tommy Nordin militärregionsgruppförvaltare telefon 070-5084086.

Ansökan och urvalsprocess
Till ansökan bifogas  CV med referenser och personligt brev.  Bifoga även kopia på körkort (fram och baksida läsbart). Urval sker löpande och vi kallar lämpliga kandidater innan ansökningstiden löpt ut.

Facklig representant
OFR/O: fanjunkare Linus Larsson telefon 070-9491626.

Sista ansökningsdag
Välkommen med din ansökan senast 2023-05-08.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Mellersta Militärregionen (MR M) är ett krigsförband och en Organisationsenhet där Chef och Stab är lokaliserad till Kungsängen. Organisationen består av Chef med stab, sex utbildningsgrupper för utbildning och stöd av hemvärn samt ca 7000 hemvärnssoldater organiserade i elva bataljoner och ett antal fristående enheter.

Chefen för Mellersta Militärregionen med regional stab leder underställda förband, samverkar med regionala och lokala aktörer, leder säkerhets- och underrättelsetjänsten samt stödjer operativ- och taktisk chef som löser uppgift inom regionen. Regionen fungerar också som en länk mellan Försvarsmakten och civilsamhället, har ett aktivt samarbete med länsstyrelse och region. Vid behov leder även MR M insatser, exempelvis vid nationella krissituationer och stöd till samhället. Militärregionen löser uppgifter i fred, kris och krig.

Mellersta Militärregionens organisation och verksamhetsområde omfattar de geografiska länen Stockholms, Uppsala, Södermanlands, Västmanlands, Dalarnas och Gävleborgs län. Utbildningsgrupp och hemvärn finns i varje län.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands.
Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes. Visa mindre

GSS/K Instruktör till Gävleborgsgruppen

Ansök    Mar 30    Försvarsmakten    Soldat/Sjöman
Det här är jobbet för dig som har vill ta nästa steg och utvecklas som instruktör! Gävleborgsgruppen (GBG) är en militärregionsgrupp med ansvar för att utveckla 18:e hemvärnsbataljonen. Bataljonen består av en bataljonsstab, ledningspluton, två insatskompanier, ett bevakningskompani, en båtpluton och en flyggrupp. GBG tillhör Mellersta Militärregionen (MRM) och är grupperad i Gävle.  GBG ansvarar även för logistikstöd och administrativt stöd till hemvärns... Visa mer
Det här är jobbet för dig som har vill ta nästa steg och utvecklas som instruktör!

Gävleborgsgruppen (GBG) är en militärregionsgrupp med ansvar för att utveckla 18:e hemvärnsbataljonen. Bataljonen består av en bataljonsstab, ledningspluton, två insatskompanier, ett bevakningskompani, en båtpluton och en flyggrupp. GBG tillhör Mellersta Militärregionen (MRM) och är grupperad i Gävle.  GBG ansvarar även för logistikstöd och administrativt stöd till hemvärnsbataljonen.

Vid GBG finns möjlighet att i god tid identifiera när huvudverksamheten skall genomföras (övningar och kurser) varför det finns goda möjligheter för vår personal att planera familjelivet, egen kompetensutveckling samt fysisk träning. Vid perioderna mellan övningar finns goda möjligheter att nyttja flexibel arbetstid. Vid GBG ges möjlighet att som utbildare öva sig i att planera både mindre- samt större övningar med låg till hög grad av komplexitet, vilket gynnar den personliga utvecklingen och kan vara meriterande för eventuell nivåhöjande utbildning.

Som GSS/K ingår du i utbildningssektionen.

Huvudsakliga arbetsuppgifter


• Planerar och genomför utbildning av hemvärnssoldater vid övningar och kurser.

KRAV
Kvalifikationer


• Grundläggande utbildning i markstrid på grupp- plutonsnivå
• B-körkort
• God fysisk förmåga

Personliga egenskaper
Du gillar att stå mitt ute i verksamheten under övningar men förstår också att en bra övning kräver noggrann planering och administration. Du är en kommunikativ person som tycker om att skapa nya kontakter. Du ser det också som en positiv utmaning att jobba med olika typer av soldater och människor samt har ett situationsanpassat förhållningssätt.

För att bli bra som instruktör inser du också att du måste vara duktig på det som du lär ut och du tar ansvar för egen kompetensutveckling.

Du är säkerhetsmedveten ur både ett säkerhetsskydds- och verksamhetssäkerhetsperspektiv. Du är ansvarstagande och initiativrik med god förmåga att såväl självständigt som i arbetslaget driva arbetet framåt. Du delar Försvarsmaktens värdegrund och uppförandekod.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Som del av utbildningssektionen är du en god kamrat. Du är ansvarsfull, noggrann, lojal och social samt har god samarbetsförmåga.

MERITERANDE


• Kompetenser med till exempel inriktning mot säkerhetsförbands-, markstrids- eller spaningstjänst.
• Instruktörsutbildning.
• Faktisk kompetens skjutledare skjutbana.
• Kompetens inom relevanta tjänstegrenar såsom sjukvård, samband/ledning, förplägnad, fältarbeten, skyddsvakt, närkamp, stabstjänst eller fordonstjänst.
• God förmåga att uttrycka sig i tal och skrift.
• Hög social kompetens och samarbetsförmåga.
• Färdighet i system PRIO, Microsoft Office samt intranätet emilia (samarbetsyta) och LIFT.
• Militärt förarbevis på PB8, personbil, minibuss och SPRINT.

Övrig information
Anställningen är en tillsvidareanställning.
Provanställning kan komma att tillämpas. 
Arbetsorten är Gävle men tjänstgöring på andra orter inom Försvarsmakten kan komma att ske.
Tjänsten innebär under vissa perioder helg- och kvällstjänstgöring.

Tjänstgöringsgrad: heltid.

Tillträde: efter överenskommelse.

Individuell lönesättning tillämpas.

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av: major Mikael Burstedt sektionschef utbildningssektionen telefon 070-5235958 eller av fanjunkare Tommy Nordin militärregiongruppförvaltare telefon 070-5084086.

Ansökan och urvalsprocess

Till ansökan bifogas  CV med referenser och personligt brev.  Bifoga även kopia på körkort (fram och baksida läsbart).
Urval sker löpande och vi kallar lämpliga kandidater innan ansökningstiden löpt ut.

Facklig representant
OFR/O fanjunkare Linus Larsson telefon 070-9491626.

Sista ansökningsdag
Välkommen med din ansökan senast 2023-05-08.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Mellersta Militärregionen (MR M) är ett krigsförband och en Organisationsenhet där Chef och Stab är lokaliserad till Kungsängen. Organisationen består av Chef med stab, sex utbildningsgrupper för utbildning och stöd av hemvärn samt ca 7000 hemvärnssoldater organiserade i elva bataljoner och ett antal fristående enheter.

Chefen för Mellersta Militärregionen med regional stab leder underställda förband, samverkar med regionala och lokala aktörer, leder säkerhets- och underrättelsetjänsten samt stödjer operativ- och taktisk chef som löser uppgift inom regionen. Regionen fungerar också som en länk mellan Försvarsmakten och civilsamhället, har ett aktivt samarbete med länsstyrelse och region. Vid behov leder även MR M insatser, exempelvis vid nationella krissituationer och stöd till samhället. Militärregionen löser uppgifter i fred, kris och krig.

Mellersta Militärregionens organisation och verksamhetsområde omfattar de geografiska länen Stockholms, Uppsala, Södermanlands, Västmanlands, Dalarnas och Gävleborgs län. Utbildningsgrupp och hemvärn finns i varje län.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands.
Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes. Visa mindre

Utbildningsofficer OR 6-7 till Gävleborgsgruppen

Ansök    Mar 30    Försvarsmakten    Officer
Det här är jobbet för dig som har en gedigen erfarenhet från utbildning av krigsförband. Gävleborgsgruppen (GBG) är en militäregionsgrupp med ansvar för att utveckla 18:e hemvärnsbataljonen. Bataljonen består av en bataljonsstab, ledningspluton, två insatskompanier, ett bevakningskompani, en båtpluton och en flyggrupp. Militärregiongruppen ansvarar även för logistikstöd och administrativt stöd till hemvärnsbataljonen. Som utbildningsofficer ingår du i utb... Visa mer
Det här är jobbet för dig som har en gedigen erfarenhet från utbildning av krigsförband.

Gävleborgsgruppen (GBG) är en militäregionsgrupp med ansvar för att utveckla 18:e hemvärnsbataljonen. Bataljonen består av en bataljonsstab, ledningspluton, två insatskompanier, ett bevakningskompani, en båtpluton och en flyggrupp. Militärregiongruppen ansvarar även för logistikstöd och administrativt stöd till hemvärnsbataljonen. Som utbildningsofficer ingår du i utbildningssektionen.

Huvudsakliga arbetsuppgifter


• Planerar och genomför plutons och kompaniövningar i samråd med förbandschefer och chefen utbildningssektionen
• Planerar och genomför utbildning av hemvärnssoldater- och befäl vid övningar och kurser
• Planerar och genomför utbildning inom ramen för hemvärnsbataljons (kompanis-, plutons- och grupps) uppgift
• Som skjutledare planera och genomföra utbildning med skarp ammunition omfattande grundläggande skjututbildning och stridsutbildning med skarp ammunition (SUSA)
• Planerar och genomför utbildning av hemvärnsförbandens chefer (stridsteknik och taktik)
• Utvärderar och utvecklar utbildningsmetoder och pedagogik

KRAV
Kvalifikationer 


• Yrkesofficer OR 6-7
• B-körkort
• God fysisk förmåga
• Grundläggande utbildning i markstrid på grupp- plutonsnivå
• Faktisk kompetens skjutledare skjutbana samt skjutledare SUSA

Personliga egenskaper
Du gillar att stå mitt ute i verksamheten under övningar men förstår också att en bra övning kräver noggrann planering och administration vilket du har god förmåga att göra, liksom att genomföra övningar. Du är en kommunikativ person som tycker om att skapa nya kontakter. Du ser det också som en positiv utmaning att jobba med olika typer av soldater och människor samt har ett situationsanpassat förhållningssätt.

För att bli skicklig och trovärdig  som utbildningsofficer inser du också att du måste vara duktig på det som du lär ut och du tar ansvar för egen kompetensutveckling. Du är säkerhetsmedveten ur både ett säkerhetsskydds- och verksamhetssäkerhetsperspektiv. Du är ansvarstagande och initiativrik med god förmåga att såväl självständigt som i arbetslaget driva arbetet framåt. Du delar Försvarsmaktens värdegrund och uppförandekod.

 Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Som del av utbildningssektionen är du en god kamrat. Du är ansvarsfull, noggrann, lojal och social samt har god samarbetsförmåga.

Är du före detta yrkesofficer är du också välkommen att söka tjänsten, dock bör det inte ha gått alltför många år sedan du senast hade kontakt med Försvarsmakten.

MERITERANDE


• Utvecklad kompetens efter genomförd tjänstgöring vid förband med till exempel inriktning mot säkerhetsförbands-, markstrids- eller spaningstjänst
• Kompetens inom tjänstegrenarna sjukvård, samband/ledning, förplägnad, fältarbeten, skyddsvakt, närkamp, stabstjänst eller fordonstjänst
• God administrativ förmåga
• God förmåga att uttrycka sig i tal och skrift
• Hög social kompetens och samarbetsförmåga
• Förmåga att leda arbetsgrupper
• Färdighet i system PRIO, Microsoft Office samt intranätet emilia (samarbetsyta) och dokumenthantering i VIDAR samt LIFT
• Militärt förarbevis på PB8, personbil, minibuss och SPRINT

Övrig information
Tillsvidareanställning, provanställning kan komma att tillämpas. 
Arbetsort: Gävle. Tjänstgöring på andra orter kan komma att ske.
Tjänsten innebär under vissa perioder helg- och kvällstjänstgöring.
Tjänstgöringsgrad: heltid.
Tillträde: efter överenskommelse.
Individuell lönesättning tillämpas.

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av: major Mikael Burstedt sektionschef utbildningssektionen telefon 070-5235958 eller av fanjunkare Tommy Nordin militärregionsgruppförvaltare telefon 070-5084086.

Ansökan och urvalsprocess
Till ansökan bifogas CV med referenser och personligt brev.  Bifoga även kopia på körkort (fram och baksida läsbart). Urval sker löpande och vi kallar lämpliga kandidater innan ansökningstiden löpt ut.

Facklig representanter
OFR/O fanjunkare Linus Larsson telefon 070-9491626.

Sista ansökningsdag
Välkommen med din ansökan senast 2023-05-08.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Mellersta Militärregionen (MR M) är ett krigsförband och en Organisationsenhet där Chef och Stab är lokaliserad till Kungsängen. Organisationen består av Chef med stab, sex utbildningsgrupper för utbildning och stöd av hemvärn samt ca 7000 hemvärnssoldater organiserade i elva bataljoner och ett antal fristående enheter.

Chefen för Mellersta Militärregionen med regional stab leder underställda förband, samverkar med regionala och lokala aktörer, leder säkerhets- och underrättelsetjänsten samt stödjer operativ- och taktisk chef som löser uppgift inom regionen. Regionen fungerar också som en länk mellan Försvarsmakten och civilsamhället, har ett aktivt samarbete med länsstyrelse och region. Vid behov leder även MR M insatser, exempelvis vid nationella krissituationer och stöd till samhället. Militärregionen löser uppgifter i fred, kris och krig.

Mellersta Militärregionens organisation och verksamhetsområde omfattar de geografiska länen Stockholms, Uppsala, Södermanlands, Västmanlands, Dalarnas och Gävleborgs län. Utbildningsgrupp och hemvärn finns i varje län.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands.
Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes. Visa mindre